Ghidul parului pentru gravide

Share

Sunt milioane de lucruri la care se gandesc femeile cand sunt gravide. Dar parul? Ca stilist al renumitului salon „Jeffrey Lyle” din Boston, Justine Piecuch le-a vazut pe toate si ne da sfaturi in legatura cu parul femeilor gravide.

Ghidul parului pentru gravide

In primul rand, este normal ca parul tau sa treaca prin numeroase schimbari in timpul sarcinii si dupa nastere. Unele femei sunt norocoase si nu prezinta probleme ale parului in timpul sarcinii, dar pentru acelea care le patesc, sfatul meu este sa le ia ca atare, sa le accepte. Uite cateva dintre cele mai obisnuite probleme ale parului din timpul sarcinii si cum sa le remediezi. Tine minte ca fiecare femeie are propriile ei schimbari, asa ca daca esti nesigura in ceea ce priveste o anumita situatie, cel mai bine este sa consulti medicul!

Hormoni supraincarcati  

Problema? Parul poate suferi schimbari chiar de la prima faza. Aminteste-ti ca orice se intampla in interiorul tau are efecte externe care se manifesta prin par si scalp. Unele gravide au parte de un scalp mai uscat, pe cand altele isi pot simti parul uleios si murdar tot timpul.

Le putem „multumi” hormonilor pentru toate astea; ei pot cauza cele mai ciudate intamplari in corpurile noastre.

Rezolvarea? Cea mai buna cale sa rezolvi problema este sa verifici ce se afla in baia ta. Sa-ti schimbi samponul si balsamul poate fi cea mai buna optiune. Anumite scalpuri au nevoie de anumite produse de curatare si intretinere a parului, asa ca vorbeste cu stilistul tau sa-ti recomande cele mai potrivite produse.

Inventarea problemelor

Problema? Ca femei, suntem de acord ca odata cu aparitia unei probleme avem tendinta de a mai adauga una. Si cum multe femei prefera sa evite colorarea parului in primele luni ale sarcinii, acestea par sa faca o schimbare prin tunderea parului.

Rezolvarea? O schimbare majora a tunsorii poate aduce regrete, asa ca inainte sa iei o decizie, respire adanc si da-ti seama ca unele decizii pe care le iei in timpul sarcinii pot fi impulsive. Dar, daca te-ai gandit la o schimbare, fa-o! Ia in considerare schimbarile ce vor avea loc si intreaba-te: „Se potriveste asta cu stilul meu?” si „Ma voi simti bine cu noua infatisare?” Acest lucru te va ajuta intotdeauna sa iei decizia corecta, iar stilistul tau va fi mereu o voce a ratiunii!

Sa vopsesc sau sa nu vopsesc parul?

Problema? Nu s-au facut destule studii incat sa se stabileasca in ce fel vopsirea parului dauneaza cresterii unei vietii umane. Multi experti afirma ca substantele chimice nu sunt absorbite de fluxul sangvin, dar noteaza ca unii cred ca aceste chimicale pot fi absorbite astfel. Oricum intrebarea cu privire la siguranta acestora inca exista.

Rezolvarea? Expertii recomnda sa astepti pana in luna a doua pentru a-ti colora parul, dar daca esti agitata, inca mai poti astepta sau iti poti consulta stilistul.

Probleme post-natale

•    Caderea parului. Din experienta mea, aici lucrurile pot lua o intorsatura mai grava. Unele femei (nu toate) experimenteaza caderea parului dupa nastere, in zona tamplelor si a fruntii. Este timpul potrivit sa incerci un breton. Alt mod de pierdere a parului? Multe fire de par cad din partea dreapta de jos a capului.

•    Uscaciune. Am vazut asta la cele mai multe femei dupa nastere si poate dura doua luni. Foloseste samponul si balsamul recomandate de stilistul tau, care vor hrani parul si fa-ti un program de taiere si de ingrijire a parului la varfuri…

•    Schimbarea texturii. Una dintre cele mai mari plangeri pe care le aud este: “Asta mi s-a intamplat inainte sa nasc si acum…” Parul se poate schimba permanent dupa nasterea copilului si am vazut femei crescandu-le sau pierzand par. Accepta schimbarea! Cu cat te impotrivesti mai mult, cu atat va fi mai rau. Este timpul sa folosesti produse si tunsori noi si sa ajungi sa te accepti ca o persoana noua.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente