HomeFRUMUSETECoafuri Hidratarea părului

Hidratarea părului

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/11/Hidratarea-părului.jpg

Hidratarea părului trebuie să se realizeze într-un mod corespunzător, cu produse profesionale. De multe ori, spălarea părului este suficientă pentru a vă schimba în bine starea de spirit. Un păr hidratat vă sporeşte totodată încrederea în forţele proprii. În acest articol, vă prezentăm sfaturi cu privire la felul în care trebuie să vă hidratați părul.

Hidratarea părului trebuie să aibă loc cu regularitate, întrucât acest proces aduce numeroase beneficii. Obiectivul principal este: alungarea tensiunilor acumulate peste zi (masajul scalpului efectuat în timpul şamponării este relaxant prin excelenţă) şi obținerea unei podoabe capilare impecabilă.

Momentul perfect pentru hidratarea părului

  • Seara e cel mai bine să realizați hidratarea părului: Dimineața veți câștiga o jumătate de oră preţioasă dacă vă veţi face timp de seara să vă spălaţi pe cap și nu riscaţi să răciţi plecând spre serviciu cu părul umed. Masaţi-vă delicat pielea capului şi vă garantăm că veţi avea un somn mai odihnitor. De asemenea, mai ales în cazul părului cu tendinţă spre uscare, ca urmare a şamponării făcute seara,  firele se vor acoperi în timpul nopţii cu o peliculă fină de sebum (substanţă grasă secretată de glandele sebacee), fiind mult mai uşor de coafat a doua zi dimineaţa.

Ce trebuie să folosiți?

Pentru ca hidratarea părului să fie una de succes, este necesar să utilizați produse profesionale ori naturiste, preparate după rețete care și-au dovedit eficiența și calitatea.

  • Produsul ideal: Optaţi pentru un şampon ce poate fi folosit atât pentru a curăța fără să usuce pielea capului, cât și pentru a hidrata părul de la rădăcină. Există numeroase produse de calitate superioară cu funcție dublă pe care le puteți folosi cu încredere în funcție și de tipul părului.
  • Remediu garantat: Folosiţi o dată pe săptămână o mască pentru păr, aleasă în funcţie de tipul firului (uscat, gras sau vopsit). Aplicaţi produsul înainte de şamponare. În timp, veţi vedea cum părul dvs. va căpăta un plus de frumuseţe.
  • Truc util: Masaţi-vă pielea capului. Puneţi degetele la baza craniului şi faceţi scalpul să se mişte (ca şi cum aţi vrea să-l dezlipiţi). Urcaţi spre creştet, executând aceleaşi mişcări timp de câteva minute. Răsfiraţi apoi degetele şi faceţi-le să alunece pe suprafaţa capului, de la frunte până la ceafă. Veţi constata aproape instantaneu efectul profund relaxant al acestui tratament cât se poate de simplu.

SFATUL SPECIALISTULUI

  • Dacă este prost irigat şi hrănit, părul se degradează, se usucă şi îşi pierde vigoarea. Cinci minute de masaj zilnic sunt suficiente pentru a stimula circulația sangvină, a regla cantitatea de sebum şi a induce o senzație de bine.
  • Calmaţi mâncărimile: Dacă simţiţi nevoia să vă scărpinaţi des, este posibil ca pielea capului să fie prea uscată. Pentru a scăpa de această neplăcere, înmuiaţi un tampon de vată în apă de hamamelis și ştergeţi-vă cu el scalpul. Are efect sigur!
  • Reţetă de casă pentru hidratarea părului: şamponul cu ou este cunoscut din timpuri străvechi pentru proprietatea de a hrăni fibra capilară. Dacă aveţi părul uscat, amestecaţi un gălbenuş cu 5 ml de rom şi adăugaţi, pentru un parfum mai plăcut, câteva picături de ulei esenţial de ylang-ylang sau de iasomie. Lăsaţi să acţioneze 30 de minute înainte de a vă clăti…
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed