Hidrataţi scalpul uscat cu ulei de cocos cald

Share

Când scalpul se simte uscat şi aveţi mâncărimi, încercaţi un masaj cu ulei cald de cocos. De obicei, un scalp uscat se poate trata acasă cu puţină atenţie şi câteva schimbări la rutina zilnică de spălare. Dacă uleiul cald sau alte tratamente hidratante nu funcţionează, mergeţi la un dermatolog pentru a afla cauza deshidratării.

Hidrataţi scalpul uscat cu ulei de cocos cald

Masaj cald

Uleiul de cocos este bogat în vitamina E şi este un bun hidratant pentru piele. Topiţi trei linguri de ulei de cocos la foc mic. Puteţi adăuga pentru parfum şi câteva picături de ulei esenţial de levănţică, vanilie, trandafir sau mentă, pentru a calma mâncărimile scalpului uscat.

Folosind vârful degetelor, masaţi uleiul pe piele. Astfel, veţi îndepărta pielea moartă, în timp ce hidrataţi. Cel mai bine e să folosiţi produsul dimineaţa, înainte de şamponare. Clătiţi cu apă caldă. Şamponaţi şi coafaţi ca de obicei. Nu o să mai aveţi mâncărimi, iar părul dumneavoastră va primi un impuls de hidratare…

Combaterea scalpului instabil

Încercaţi un masaj cu ulei cald o dată sau de două ori pe săptămână. În locul uleiului de cocos puteţi folosi şi seminţe de jojoba, struguri şi ulei de migdale dulci. Dacă deshidratarea este o problemă constantă, folosiţi un şampon cu proprietăţi de hidratare. Folosiţi mai puţin şampon pentru a incetini procesul de uscare al părului şi scalpului. O dietă sănătoasă pentru păr este la fel de importantă. Nutrienţii ca vitamina A şi biotina favorizează sănătatea pielii.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news