Home Opriți căderea părului cu tratamente naturiste

Opriți căderea părului cu tratamente naturiste

autor Tudor Irina
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/11/Opriți-căderea-părului.jpg

Opriți căderea părului, prin folosirea unor remedii naturiste și tratamente benefice. Vă prezentăm tot ce trebuie să știți despre această problemă importantă care sperie pe toată lumea, dar mai ales pe femei.

căderea părului 3

Opriți căderea părului, cu ajutorul tratamentelor pe bază de plante. Fitoterapia ne pune la dispoziție numeroase terapii pentru a stopa pierderea excesivă a firelor de păr, fenomen frecvent semnalat în rândurile femeilor.

Cauze ale căderii părului:

•    Stresul. Unul dintre inamicii vremurilor moderne, stresul afectează nu doar buna funcționare a organismului, ci reprezintă totodată și unul dintre factorii care cauzează căderea părului.

•    Dezechilibrele hormonale. Dacă nu sunt luate corespunzător, anticoncepționalele pot cauza și căderea părului, de aceea trebuie să se respecte sfaturile medicului. Hipotiroidismul (glanda tiroidă care funcționează lent) poate duce și el la calviție și, pentru a se evita acest lucru, se recomandă tratament medical. Tulburările menstruale pot reprezenta alte cauze ale căderii părului.

•    Anumite deficiențe. O cauză frecventă a căderii părului o reprezintă lipsa proteinelor, care poate fi combătută printr-o alimentație sănătoasă pe bază de pește, ouă și carne. Lipsa fierului din organism poate fi și ea o cauză pentru căderea părului; în acest caz, se recomandă administrarea unui supliment alimentar cu fier ori abordarea unei alimentații bogate în spanac, ficat de pasăre, ouă, mere și alte asemenea alimente care conțin mult fier. Lipsa anumitor vitamine și minerale în urma unei cure de slăbit drastice pot reprezenta alte cauze pentru căderea părului.

Citește și: Stiluri simple pentru parul tau

Remedii  eficiente ca să opriți căderea părului:

•    Tinctură complexă. Peste 100 g frunze şi seminţe de călțunaşi, 100 g frunze proaspete de urzică şi 100 g frunze de cimişir, turnați 500 ml alcool de 70°. Acoperiți borcanul şi depozitaţi-l într-un loc întunecos, răcoros, pentru două săptămâni. Amestecați în fiecare zi de mai multe ori , pe baza celor menționate de nickyclarke.com. Frecționați zilnic scalpul cu câteva picături de tinctură strecurată.

•    Decoct de lumânărică. Lăsați la fiert pentru 15 minute, într-un litru de apă, opt lingurițe de rădăcină. Acoperiți vasul şi, când ceaiul s-a mai răcorit, strecurați-l. Spălați-vă pe cap cu acest decoct de două sau trei ori pe săptămână.
•    Unguentul pe bază de propolis. Opriți căderea părului cu ajutorul unguentului cu propolis, care se aplică pe scalp și se masează energetic; acest tratament se urmează timp de șase luni, însă prezintă șanse mari de remediere. Persoanele care nu sunt alergice la polen pot lua zilnic câte o linguriță dimineața, deoarece stimulează creșterea părului și îi oferă un plus de hrănire.

•    Un șampon pe bază de gălbenuș. Preparați acasă un șampon natural din două gălbenușuri  pe care le amestecați cu cinci picături de băutură din rom și zece picături de oțet de mere. Bateți bine pasta obținută și adăugați-o pe părul ud și masați bine.

•    Opriți căderea părului, folosind ulei de ricin. Acesta este foarte bine cunoscut pentru proprietățile sale extrem de benefice și regeneratoare, datorită faptului că este bogat în nutrienți…

•   Folosiți ceaiuri. Unele dintre cele mai apreciate ceaiuri pentru combaterea căderii părului sunt ceaiurile de nuc și de mușețel, care previn apariția seboreei și ajută foarte bine la curățarea scalpului. Aceste ceaiuri colorează ușor părul: ceaiul de nuc îl închide, iar cel de mușețel ajută la obținerea unor reflexe blond-aurii..

Abonează-te pe:Yve.ro news