HomeFRUMUSETECoafuri Plante pentru orice problemă a părului

Plante pentru orice problemă a părului

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 848 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/11/Plante-pentru-orice-problemă-a-părului1.jpg

Dacă nu mai crește aşa repede…

Ceaiul de mentă stimulează dezvoltarea firelor. Amestecaţi o lingură din şamponul pe care îl folosiţi în mod obişnuit cu o ceaşcă de infuzie foarte concentrată. Trei pliculeţe cu planta uscată se lasă in 200 ml apă clocotită, timp de zece minute. Fricţionaţi energic soluţia pe pielea capului, lăsaţi să acţioneze câteva minute, apoi clătiţi-vă cu apă călduţă. Nu uitaţi să adăugaţi şi în apa de limpezit o cană cu ceai de mentă (dar mai slab, dintr-un pliculeţ).Plante-pentru-orice-problema-a-parului

Daca sunt despicate firele de păr la vârfuri…

Urzica este recunoscută pentru calităţile regeneratoare deosebite, nu degeaba este inclusă în numeroase produse cosmetice de îngrijire a părului. Preparaţi un decoct din trei linguriţe de frunze proaspete, bine mărunţite, la 250 ml apă.

Fierbeţi-le zece minute, apoi lăsaţi să se mai răcorească. Amestecaţi jumătate din ceaiul strecurat cu şamponul (o lingură) pe care îl folosiţi în mod obişnuit şi întindeţi bine pe păr. Lăsaţi să acţioneze câteva minute, apoi clătiţi-vă cu apă călduţă în care aţi pus ceaiul de urzică rămas. Această soluţie este de efect şi dacă părul se îngraşă repede.

Dacă sunt prea subțiri, firele de păr şi se încâlcesc uşor…

Apelaţi la ceaiul de salvie. Are în plus efect brănitor. Preparaţi o infuzie, socotind trei-patru linguri de plantă la un litru de apă clocotită. Strecuraţi-o după zece minute. După ce v-aţi spălat pe cap şi v-aţi clătit, zvântaţi-vă părul cu un prosop. Înmuiaţi o perie în ceai şi pieptănaţi-vă cu răbdare pe toată lungimea firelor.

Dacă sunt firave…

Profitaţi de faptul că a apărut cresonul şi folosiţi-l ca să redaţi vigoarea părului. Preparaţi o infuzie mai concentrată, din trei linguriţe de plantă la 200 ml apă fiartă. Acoperiţi vasul şi, când temperatura ceaiului a devenit suportabilă, înmuiaţi un tampon de vată în el şi masaţi firele pe toată lungimea. Lăsaţi să acţioneze cinci minute, apoi uscaţi-vă părul…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed