HomeFRUMUSETECoafuri Refacem strălucirea cu uleiuri de păr

Refacem strălucirea cu uleiuri de păr

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 971 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Refacem-strălucirea-cu-uleiuri-de-păr.jpg

În timp, părul devine uscat, deteriorat, şters şi subţire, dar puteți restaura luciul şi strălucirea cu ajutorul uleiurilor de păr. Sigure, disponibile peste tot şi foarte eficiente, uleiurile de păr sunt cea mai bună metodă de a restaura luciul şi farmecul părului. Mai jos aveţi câteva reţete ce redau luciul părului dumneavoastră.

Refacem strălucirea cu uleiuri de păr

Ulei de măsline

Ingrediente: jumătate de cană de ulei de măsline, cinci picături de ulei esenţial de tămâie, levănţică sau muşetel, o pungă de plastic ce poate acoperi tot părul dumneavoastră.

Instrucţiuni:

  • Se toarnă ulei de măsline într-un borcan cu capac, apoi se adaugă uleiul esenţial. Punceţi capacul şi amestecaţi viguros. Lăsaţi uleiul într-un loc întunecat şi rece pentru 24 de ore. Amestecaţi iar înainte de utilizare.
  • Clătiţi părul cu apă caldă. Încălziți în palmă o lingură de ulei. Masați pe scalp prin mişcări circulare. Repetaţi până când tot scalpul a fost masat. Aplicați pe vârfurile firelor de păr uleiul rămas.
  • Aşezaţi punga de plastic peste păr şi lăsaţi să acționeze pentru jumătate de oră.
  • Clătiţi bine, spălaţi şi șamponați ca de obicei.

Ulei de cocos

Aplicaţi pe scalp cu jumătate de oră înainte să vă spălaţi, sau, pentru rezultate optime, lăsaţi peste noapte. Înainte de utilizare, încălziți uleiul într-un bol cu apă fierbinte. Acoperiţi părul cu folie de plastic şi puneți pe pernă un prosop gros, protejați perna cu un prosop gros, deoarece uleiul poate curge şi murdări perna. Folosiți un şampon delicat pentru a îndepărta uleiul dimineața.

Ulei de amla

Amla este unul dintre cele mai bune tratamente pentru căderea părului şi albirea prematură. Derivat dintr-o plantă indiană, uleiul de amla a fost folosit pentru proprietățile sale de răcire şi capacitatea de a da luciu părului. Pur şi simplu împărţiţi părul şi aplicaţi uleiul pe scalp. Masaţi prin mişcări circulare, pentru ca uleiul să fie absorbit treptat. Lăsaţi uleiul să lucreze cam o oră înainte să vă spălaţi; folosiţi un şampon natural…

Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este derivat din seminţele arbustului de jojoba, cultivat în cantităţi mari în Mexic, Statele Unite, Australia, America de Sud şi Israel. E extrem de stabil şi vâscos, biodegradabil, non-toxic, nu necesită refrigerare, nu se strică şi rămâne curat. Uleiul de jojoba are multe beneficii şi este folosit ca ingredient de bază în multe produse de îngrijire a părului. Dar puteţi aplica ulei virgin, 100% pur, doar odată pe săptămână pentru a obţine un păr sănătos şi lucios.  După clătire evitați stilizarea la cald pentru efect maxim.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed