Home FRUMUSETECoafuri Tendinţe şi coafurile emo

Tendinţe şi coafurile emo

autor Elena Yvette
1k views 3 minute timp de citit

De la coafura mohawk din punk rock la părul mare din heavy metal, muzica şi coafurile au mers mereu impreună, iar coafurile emo sunt cele mai in trend coafuri inspirate din muzică în zilele noastre.

coafurile emo

„Coafurile emo sunt la putere acum, pentru că stilul s-a extins dincolo de cântăreţii emo. Sunt cântăreţi de muzică rock, rock alternativ, chiar şi vedete de cinema care etalează look-ul. Şi acum oameni care nici măcar nu ştiau de acest stil se gândesc să îl adopte”, a declarat Kevin Lennox, expert fashion, beauty şi lifestyle. Într-adevăr, celebrităţi muzicale ca Pete Wentz, Adam Lambert şi Rihanna, sau actori precum Robert Pattinson şi Kristen Stewart au coafuri inspirate din stilul emo.

coafurile emo

Emo este prescurtarea de la „emoţional”, şi poate fi descris printr-un amestec între stilurile gothic, skater, punk. Dar termenul emo şi coafurile emo sunt greu de descris cu adevărat, deoarece individualitatea şi autoexprimarea sunt o parte importantă a aspectului emo. Scopul este să fii unic, creativ şi în continuă schimbare.

„E vorba despre vibraţia pe care o aduce fiecare stilului. Stilul Rihannei este cu adevărat nervos, în timp ce Robert Pattinson adoptă un stil ciufulit şi slab întreţinut”, declară Lennox. Totuşi, există elemente comune pe care toate coafurile emo le împărtăşesc:

  • Negru. Coafurile emo specifice băieţilor sunt reprezentate de negru inchis.
  • Şuviţe sau vârfuri colorate. Coafurile emo au adesea porţiuni vibrante de culoare, de la fuchsia la purpuriu sau cobalt, până la vârfuri blonde decolorate.
  • Bucle în stil scăriţă. În special la fete, coafurile emo au o mulţime de straturi lungi, inegale.
  • Breton lung, cu ciucuri. Coafurile emo au adesea un breton lung, pieptănat spre faţa, acoperind un ochi.
  • Tăieturi asimetrice. O parte este mai lungă decât cealaltă.
  • Porţiuni mai scurte, ţepoase, în partea din spate.
  • Volum în partea de sus. De cele mai multe ori, fetele emo cu păr lung stratificat au în partea de sus a părului porţiuni scurte, retezate, cu mai mult volum, dând un aspect aproape pufos.

Mai jos vă prezentăm trei stiluri emo adoptate de vedete:

  • Stilul Rihannei pixie îmbină culoarea neagră ca smoala, suviţele retezate, şi bretonul lung ce caracterizează coafura emo.
  • Părul negru, aspru şi ras al lui Kristen Steward aduce un omagiu stilului emo punk. În timp ce părul lung din era Twilight nu era chiar emo, ea totuşi s-a jucat puţin cu şuviţe vopsite în roşu şi negru.
  • Karen O a perfecţionat stilul emo cu bretonul în ochi…

Deoarece stilurile emo ar trebui să arate edgy şi inegale, nu există o modalitate corectă de a obţine o tunsoare emo (de fapt, puteţi să o faceţi singuri). Dar odată ce aţi adoptat-o, este foarte greu de întreţinut, în ciuda faptului că părul arată ca şi cum nu a fost spălat niciodată. Coafurile emo au tendiţa să fie drepte, deci placa de păr este o unealtă importantă. Sunt importante şi produsele de păr: gelurile, ceara şi cremele de îndreptat pot fi folosite pentru volum şi definire, pentru a obţine acel efect „abia m-am trezit” şi a crea acei mici ţepi la spatele capului. În timp ce tunsoarea şi culoarea sunt factorii dominanţi ai unei coafuri emo, caracteristica definitoare a coafurii emo este capacitatea de a reflecta propriile stări şi emoţii. Deci dacă vă simţiţi „albastru”, arataţi acest lucru prin părul dumneavoastră.

coafurile emocoafurile emocoafurile emocoafurile emocoafurile emocoafurile emocoafurile emocoafurile emocoafurile emocoafurile emo

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies