Tratamente naturiste pentru cresterea parului

Share

Exista numeroase tratamente naturiste pentru cresterea parului, care sa si previna ruperea sau subtierea acestuia. Problema este ca cele mai multe dintre tratamente sunt costisitoare, dar partea buna este ca numeroase tratamente naturiste pentru cresterea parului pot fi create acasa de catre oricine, cu ajutorul uleiurilor si plantelor.

Tratamente naturiste pentru cresterea parului

Frunze curry si nuca de cocos

Femeile indiene au fost apreciate intotdeauna pentru calitatea parului lor, iar secretul lor este simplu: curry. Acesta nu reprezinta doar o mirodenie, ci poate face minuni atunci cand este vorba de rezistenta parului. Astfel, va fi nevoie de frunze de curry si putin ulei din nuca de cocos; acestea se vor fierbe impreuna pentru aproximativ 15 minute, iar rezultatul se va aplica pe par de doua sau chiar trei ori in fiecare saptamana, ajutand la regenerarea si stimularea cresterii. De asemenea, aceasta solutie poate fi utilizata si pentru a combate albirea parului.

Ulei de ricin

Acest ulei este utilizat de catre persoanele care doresc ca parul de pe intreg corpul sa creasca (inclusiv gene si sprancene). Daca se doreste, acesta se dilueaza cu balsam sau ulei de migdale, datorita faptului ca este gras. Pielea capului (sau zonei dorite) se maseaza cu ulei de ricin, dupa care se lasa la actionat intreaga noapte.

Masca din ulei de masline si galbenus de ou

Unul din cele mai bune tratamente naturiste pentru cresterea parului este masca cu ulei de masline si galbenus de ou. Este cunoscut faptul ca galbenusul de ou este bogat in vitamine si proteine, lucru care va stimula cresterea parului insa acesta va deveni si stralucitor si matasos.

Pentru siguranta obtinerii efectelor dorite, galbenusul de ou trebuie amestecat cu o lingurita de ulei de masline si doua cani de apa, dupa care se maseaza scalpul cu rezultatul obtinut. Dupa 20 de minute masca este inlaturata, dupa care se clateste parul cu apa.

Frunze de rozmarin

Rozmarinul are un efect benefic, care stimuleaza si intareste parul, rezolvand astfel o problema a multor persoane, adica raritatea parului. Se fierb doua linguri de frunze de rozmarin in 350 de ml de apa, dupa care se maseaza scalpul cu rezultatul obtinut…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news