HomeFRUMUSETECoafuri Tratamente pentru orice tip de păr

Tratamente pentru orice tip de păr

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/01/Tratamente-pentru-orice-tip-de-păr.jpg

Tratamente pentru orice tip de păr, care să fie cu adevărat eficiente, se pot obține pe două căi: fie prin metode naturiste, fie prin soluții specifice îngrijirii părului. În acest articol, vă aducem la cunoștință diferite metode extrem de bune prin care vă puteți îngriji părul fără a cheltui prea mult.

Optați pentru aceste tratamente pentru orice tip de păr atunci când aveți vârfurile despicate, vă cade părul, ori atunci când doriți să îi oferiți un plus de strălucire. Metodele tradiționale cunoscute din bătrâni au fost atent studiate de specialiști, care le-au adaptat vremurilor moderne, și astfel ne putem bucura de o mulțime de trucuri simple prin care ne putem ajuta părul să devină mai sănătos și rezistent.

Tratamente pentru orice tip de păr, pe bază de infuzii

Urzica repară vârfurile despicate. Amestecaţi o parte decoct de urzici cu o porţie de şampon şi aplicați pe păr. Lăsaţi să acţioneze timp de câteva minute, apoi clătiţi cu ceai de urzici.

Menta stimulează pielea capului. Faceţi un ceai concentrat de mentă si amestecaţi-l cu samponul (o portie) pe care îl folosiţi. Masaţi-l bine pe pielea capului şi lăsați să acţioneze. Restul ceaiului puneţi-l în apa de clătit.

Cresonul întăreşte rădăcina. După ce v-aţi spălat pe cap şi v-aţi limpezit, tamponaţi-vă părul la rădăcină cu o bucăţică de vată înmuiată în infuzie de creson. Lăsaţi-o să acţioneze cinci minute, apoi uscaţi-vă folosind feonul.

Tratamente pentru orice tip de păr, pe bază de măști

Mască de păr din ou. Dacă vă confruntați cu problema părului uscat, atunci înseamnă că are nevoie de hidratare. Preparați o mască dintr-un ou, o lingură de oțet și două linguri de ulei de măsline. Amestecați aceste ingrediente și apoi aplicați pe tot părul, având grijă să insistați la vârfuri și rădăcini, deoarece acelea sunt punctele principale care trebuie revigorate. Lăsați să acționeze timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă caldă. Această combinație hidratantă este extrem de benefică și vă va hrăni părul în profunzime.

Mască de păr din miere de albine. Aceasta este unul dintre tratamentele pentru orice tip de păr ce acționează împotriva firelor despicate. Amestecați două linguri de miere cu o lingură de oțet și cu încă o lingură cu ulei de migdale, iar după aceea, aplicați pe vârfuri această combinație. Lăsați să acționeze pe vârfurile de păr timp de 20 de minute, apoi clătiți cu apă caldă.

Mască de păr pe bază de ulei de ricin. Acesta este cunoscut pentru proprietățile sale miraculoase de regenerare și reparare a părului deteriorat, fiind recomandat și împotriva căderii părului, dar și pentru sporirea firelor.  Realizați o mască din două linguri de ulei de ricin, o lingură de lapte și o fiolă de vitamina A. După ce ați amestecat bine ingredientele, aplicați masca pe toată lungimea părului. Lăsați să acționeze timp de o oră, apoi clătiți cu apă caldă, după care folosiți șamponul dvs. Acest tratament se face de două ori pe săptămână.

Mască de păr cu ulei de măsline. Pe lângă proprietățile sale extrem de sănătoase în alimentație, uleiul de măsline este foarte bun și pentru uzul extern, și îl puteți aplica fără probleme pe orice tip de păr. Acesta se aplică sub formă de mască în cazul părului fragil, pe care îl regenerează și îl hrănește. Se aplică de două ori pe lună. În cazul în care aveți părul foarte degradat, atunci puteți folosi și alte măști hidratante…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed