HomeFRUMUSETECoafuri Tratamente pentru parul rar

Tratamente pentru parul rar

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
Tratamente-pentru-părul-rar in Coafuri

Puteţi crede că raritatea părului e o problemă a bărbaţilor, dar se întâmplă şi femeilor din mai multe motive, care includ dereglări ale glandei tiroide sau o deficienţă gravă de anumiţi nutrienţi. Dar şi unele tratamente pentru parul rar cu medicamente pot duce la subţierea părului.

Tratamente pentru părul rar

Dacă observaţi că pierdeţi brusc păr, ar putea fi faptul că o situaţie stresantă din viaţa dumneavoastră a provocat o reacţie numită efluviu telogen. Când aceasta se întâmplă, părul dumneavoastră se va subţia substanţial pe o perioadă de două sau trei luni după eveniment şi va dura câteva luni să îşi revină.

De obicei însă, subţierea părului este o trăsătură moştenită. La femei, şuviţele tind să se subţieze în vârf, pe lateral sau la coroana capilară. Acest lucru e mai evident pe măsură ce îmbătrâniţi, atunci când fibrele de păr se subţiază în mod natural.

Tratamente pentru parul rar prin adăugarea de volum la raritatea părului. Puteţi profita din plin de majoritatea părului pe care îl aveţi, şi chiar să îl refaceţi, urmând următoarele tratamente pentru parul rar:

  • Tratamente pentru parul rar cu şampon moderat. Spălaţi părul doar când este murdar, pentru a-l proteja. Folosiţi un şampon de îngroşare şi aplicaţi la baza scalpului, apoi folosiţi un balsam pentru creşterea volumului. Între spălări puteţi da mai mult volum părului prin pulverizare de şampon uscat la rădăcini.
  • Folosiţi uscătorul cu grijă. Lăsaţi părul să se usuce parţial înainte să folosiţi uscătorul. Astfel, firele de păr nu devin fragile prin încălzirea apei. Utilizaţi uscătorul la modul rece sau potrivit de cald, nu fierbinte.
  • Nu suprasolicitaţi părul. Coafurile  în codiţe împletite sau cozi de cal pot face părul mai fragil şi este mai probabil să cadă; acelaşi lucru este valabil şi pentru folosirea regulată a plăcilor de păr sau a bigudiurilor fierbinţi.
  • Încercaţi uzul de minoxidil (Rogaine). Unicul aprobat de FDA pentru pierderea părului la femei, acest produs disponibil fără reţetă medicală se găseşte sub formă lichidă sau spumă, şi se utilizează prin masarea pe scalp de două ori pe zi. Vestea bună e că minoxidil previne căderea părului şi favorizează creşterea altuluia nou. Doar că trebuie să fiţi perseverente; durează până la 12 săptămâni pentru a vedea rezultate şi trebuie să îl folosiţi în continuare pentru a menţine creşterea părului…
  • Consultaţi stilistul dumneavoastră. O tunsoare potrivită poate ascunde zonele rare. Funcţionează şi vopsirea părului, mai ales dacă adăugaţi degradeuri în zona feţei şi vă axaţi pe o nuanţă care nu e nici prea luminoasă, nici prea întunecată.
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed