Home FRUMUSETE Cum să fii frumoasă fără machiaj

Cum să fii frumoasă fără machiaj

autor Elena Yvette
559 views 4 minute timp de citit

Ne dorim mereu să fim frumoase fără machiaj si sa aratam ca femeile din reviste sau ca cele de la televizor. Dar să fie oare acele femei atât de perfecte, în epoca în care Photoshop-ul şi cabinetele de chirurgie estetică sunt pretutindeni, ba chiar unele au reuşit să obţină efectul contrar celui dorit, şi anume cel de „deformare” a chipului?

frumoasă fără machiaj

De aceea este bine să vă redefiniţi mai bine conceptul de „frumoasă fără machiaj” şi să înţelegeţi că fiecare femeie este frumoasă atât timp cât are grijă de ea. Machiajul este un aliat al femeilor și vă conferă senzaţia aparentă că sunteţi îngrijită şi mult mai frumoasă deoarece el îşi face destul de bine treaba, acoperă imperfecţiunile şi scoate în evidenţă atuurile feţei. Cu toate acestea, tenul are uneori nevoie să respire şi este indicat să-i oferim acest răsfăţ.

Trucuri pentru a fi frumoasă fără machiaj

Iată câteva sfaturi pentru a fi frumoasă fără machiaj:

  1. Aveţi grijă de piele

Hidratați-vă pielea ori de câte ori este nevoie. Răsfaţaţi-vă săptămânal cu o exfoliere delicată, pentru a vă reîmprospăta tenul. Demachiaţi-vă cu apă micelară, chiar dacă nu aveți machiaj pe piele, astfel veți curăţa tenul de impurităţi şi praf.

  1. Protejaţi-vă de soare

Protecţia solară este esenţială, soarele este vinovat de îmbătrânirea pielii, astfel, dacă nu vreți să păreți mai bătrâne cu câţiva ani, folosiți zilnic protecţie solară cu factorul minim de 30 (SPF 30), indiferent de anotimp.

  1. Conturați-vă periodic sprâncenele 

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, iar sprâncenele îi pot evidenția, asta dacă sunt frumos îngrijite şi conturate. În acest sens, se recomandă să mergeţi măcar o dată pe lună la salonul de cosmetică, pentru ca o persoană specializată să vă dea forma corectă a sprâncenelor în raport cu fizionomia feţei sau chiar pentru a le menţine frumoase. Cu toate acestea, între intervalul dintre programările la salon, mai sunt fire rebele care cresc fie pe pleoape, fie în apropierea sprâncenelor, dându-le un aspect inestetic, de aceea este bine ca înainte de a ieşi din casă să verificați starea sprâncenelor, pieptănați-lem iar dacă observați că mai au nevoie de ajustări, să nu ezitați să le faceți, atât cât să nu intrați în forma lor. Este uimitor cum nişte sprâncene frumoase pot schimba expresivitatea feţei!

  1. Evidenţiaţi genele

Renunţați la rimel! Puteţi să vă evidenţiaţi genele şi fără el. Cu un cleşte special puteţi să răsuciţi genele, iar acestea vor fi curbate frumos. Un truc vechi pentru gene sănătoase este de a aplica seara înainte de culcare puţin ulei de măsline şi puţin ulei de ricin pe pensula unui rimel vechi, curăţat bine de mascara, cu care se va aplica pe gene amestecul de uleiuri.

  1. Scapaţi de toxine

Nu vorbim despre o simplă detoxifiere, ci de una intensă atât în interior, cât şi în exterior. Consumul de apă şi o dietă corespunzătoare, bogată în vitamine, vă pot ajuta să aveţi un ten tânăr, radiant, curat şi luminos.

  1. Zâmbetul

Aici nu este vorba doar de a zâmbi, ci de a avea un zâmbet frumos şi sănătos, ceea ce implică să vizitaţi medicul stomatolog în mod regulat şi să aveţi grijă de igiena gurii (periaţi-vă dinţii de trei ori pe zi şi ori de câte ori simţiţi nevoia). Albirea dinţilor este o opţiune, dar, cu toate acestea, dinţii albi şi sănătoşi pot fi un „accesoriu” important pentru imagina dumneavoastră.

  1. Alegeţi-vă o tunsoare potrivită

Asiguraţi-vă ca, atunci când doriţi să faceţi o schimbare de look, să cereţi părerea unui specialist, întrucât nu tot ceea ce este la modă vi se potriveşte. Nu ezitaţi să faceţi schimbări dese de look, în acest fel veţi fi mereu alta.

  1. Mâncați sănătos

Nutriția are un cuvânt greu de spus în legătură cu corpul nostru, implicit cu chipul nostru. Optați pentru o dietă echilibrată care vă va ajuta să vă simțiți bine în pilea dumneavoastră…

Rezultatele acestor trucuri se vor vedea în timp, dar vor fi de lungă durată şi cu siguranţă nu veţi regreta!

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies