Home FRUMUSETEIngrijirea corpului 5 sfaturi ca să nu te iriți după epilat

5 sfaturi ca să nu te iriți după epilat

autor Elena Yvette
166 vizualizari

Sezonul cald reprezinta cel mai potrivit moment in care ne putem expune picioarele bronzate cum trebuie si epilate frumos. Pentru ca atunci cand ne epilam raman mici leziuni de foliculita, care sunt foarte deranjante si ne strica aspectul, iata cateva metode prin care putem preveni aparitia lor.

5 sfaturi ca să nu te iriți după epilat

Igiena
Primul pas care trebuie facut in prevenirea acesteia este igiena riguroasa, preferabil cu un sapun antibacterian. Cu cateva zile inaintea epilarii se va putea utiliza un sapun special, pentru ca astfel va fi redusa flora bacteriana prezenta pe pielea, iar riscul aparitiei infectiilor va fi diminuat.

Exfolierea
Daca pielea este exfoliata regulat, se va subtia stratul superficial al epidermei, si astfel firele de par vor ajunge mai usor la suprafata. Este foarte important ca acest pas sa nu fie omis inainte de epilare, dar si in zilele care urmeaza, pentru a fi sigure ca nu va exista niciun fir de par crescut sub piele.

Lubrifierea si inmuierea parului
Daca utilizezi lama, va trebui sa te asiguri ca ai aplicat din belsug un produs care te va ajuta la lubrifierea si inmuierea firelor de par. Daca nu mai ai spuma de ras, nu trebuie sa folosesti sapunul, ci un balsam de par, pentru ca va avea un efect mult mai bun. Folosirea lamei pe pielea umeda nelubrifiata nu va face nimic alteva decat sa produca fisuri micute cutanate care vor duce la foliculita.

Pudra antibiotica
Dupa ce te-ai epilat, se recomanda sa aplici un produs pe baza de antibiotic insa trebuie sa ai grija, pentru ca unele creme sunt mai putin indicate cand este foarte cald, pentru ca acestea pot obtura porii, iar transpiratia pielii abia epilate va avea un efect iritant.

Evita hainele stramte
Acestea pot avea acelasi afect precum cremele, adica acela de a obstructiona porii si vor irita pielea si prin frecarea constanta…

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies