Home FRUMUSETEIngrijirea corpului 6 secrete pentru a avea dinţii sănătoşi și albi

6 secrete pentru a avea dinţii sănătoşi și albi

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/6-secrete-pentru-a-avea-dinţii-sănătoşi-și-albi.jpg

Iata sase secrete pentru a avea dinții sănătoși și albi! Cu toții dorim să avem zâmbetul strălucitor şi dinţii sănătoşi, dar numai unii dintre noi îşi pot permite tratamente speciale executate la stomatolog. De aceea, în cele ce urmează vă propunem câteva posibilităţi simple şi ieftine de îngrijire a dinţilor. care pot fi aplicate acasă.

6 secrete pentru a avea dinţii sănătoşi și albi

Aceste 6 secrete pentru a avea dinții sănătoși și albi au fost testate de către specialiști și de multe ori reprezintă metode alternative pentru a dobândi o dantură exemplară. Multe dintre ele sunt cunoscute din bătrâni, de pe vremea când nu existau atât de multe variante moderne ca în ziua de azi și, cu toate acestea, cine dorea putea folosi aceste soluții simple pentru a își îngriji dinții și a-i menține frumoși.

1. Sucul de citrice

Primul dintre cele sase secrete pentru a avea dinții sănătoși și albi îl reprezintă sucul de citrice. Lămâile şi portocalele produc, prin consumul lor, o cantitate mai mare de salivă, fapt care ajută la igienizarea gurii şi la albirea dinţilor. Un un bun remediu pentru a obţinerea unui zâmbet strălucitor este amestecul compus din suc de lămâie şi apă în cantităţi egale. Folosirea excesivă a acestei compoziţii poate deteriora dinţii, fapt pentru care clătirea cu acest amestec se va face de cel mult două ori pe săptămână, pentru a nu îi ataca.

2. Bicarbonatul de sodiu

Al doilea dintre cele sase secrete pentru a avea dinții sănătoși și albi se referă la folosirea bicarbonatului de sodiu.  Este cel mai eficient ingredient pentru albirea dinţilor, îndepărtarea petele şi oferă strălucire. Amestecând o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu pasta de dinţi se face un periaj obişnuit, fără a se insista asupra spălării şi fără agresivitate. Bicarbonatul de sodiu, simplu sau în amestec cu sare sau oţet de mere, se poate încerca o dată pe săptămână pentru un periaj de albire a dinților.

3. Apa oxigenată

Apă oxigenată (cunoscută și drept peroxid de hydrogen) este renumită pentru proprietăţile sale antibacteriene şi de decolorare. Apa oxigenată amestecată în proporţie egală cu apă pură poate fi folosită zilnic ca o apă de gură. Pentru o eficientizare mai mare, este necesară o clătire cu această soluţie timp de un minut, pentru ca oxidanţii conţinuţi să îşi facă efectul. Nu trebuie să se exagereze nici cu această substanţă, deoarece, ca şi în cazul citricelor, poate apărea sensibilizarea nedorită a dinţilor.

4. Lactatele

Acidul lactic conţinut în iaurt, lapte şi brânzeturi previne căderea dinţilor, protejând gingiile şi stimulând remineralizarea smalţului. De aceea, se recomanda ca o cantitate cât de mică de brânză să fie consumată după fiecare masă. Unele studii arată că pentru albire sunt mult mai eficiente brânzeturile tari decât cele moi.

5. Ţelina, merele şi morcovii

Aceste legume şi fructe, bogate şi în vitamina C, care îndepărtează bacteriile au efect, datorită cantităţii de salivă pe care o stimulează, şi în îndepărtarea petelor de pe dinţi. Prin simpla frecare a danturii cu bucăţi de morcovi se poate obţine albirea acesteia.

6. Capşunele

Ultimul dintre cele sase secrete pentru a avea dinții sănătoși și albi are la bază consumul căpșunilor. Enzima numită acid malic conţinută de aceste fructe ajută la albirea dinţilor. Aceasta constituie un bun remediu şi pentru eliminarea bacteriilor, datorită fibrelor pe care acestea le conţin. Prin frecarea danturii cu felii de capşuni se poate ajunge la acelaşi rezultat mult dorit. Pentru eficientizarea acestui tratament natural, după folosirea căpşunilor se aşteaptă timp de un minut acţiunea sucului, după care se clăteşte cu apă…

Abonează-te pe:Yve.ro news