Home SANATATEBOLI SI TRATAMENTE Anticelulitice cu efect garantat din natura

Anticelulitice cu efect garantat din natura

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views

Anticelulitice cu efect garantat? Multe femei sunt extrem de interesate de acest subiect, întrucât vor să apeleze la ceva ce și-a dovedit eficiența în combaterea celulitei. De aceea, vă prezentăm în cele ce urmează tot ceea ce trebuie să știți pentru a vă informa corect despre anticeluliticele care oferă rezultatele dorite.

Anticelulitice cu efect garantat

Anticeluliticele cu efect garantat sunt acelea care în urma unor teste realizate de către specialiști au fost foarte apreciate de către un număr ridicat de femei din întreaga lume.

Celulita este o inflamație a ţesutului celular care se poate localiza în diverse zone ale corpului. Se caracterizează printr-un aspect inestetic al pielii, asemănător cu cel al cojii de portocală. De celulită suferă majoritatea femeilor, iar afecțiunea este destul de greu de combătut. O soluție eficientă o reprezintă anticeluliticele cu efect garantat, precum preparatele din plante, care acţionează asupra nervilor, rinichilor, digestiei, sângelui etc. Este posibil ca persoanele cu celulită să aibă carențe alimentare în vitamina B3, cupru, mangan.

Anticelulitice din natură

Asadar, este bine ca, în paralel cu tratamentul cu anticelulitice cu efect garantat, pe bază de plante, să se recurgă la suplimente alimentare și oligoterapie. Iată în continuare cele mai bune specii utile în combaterea celulitei de orice fel, care sunt considerate anticelulitice naturale:

  • Rădăcina de fenicul este unul dintre cele mai bune anticelulitice naturale; aceasta este cunoscută încă din Evul Mediu pentru virtuţile sale diuretice şi de echilibrare a glandelor endocrine. Se găseşte sub formă de extract fitoconcentrat, ori în gelule. Luaţi înainte de fiecare masă câte o gelulă, în cure de minimum 20 de zile.

Rădăcina de fenicul

  • Dacă celulita este asociată cu un exces ponderal, urmaţi un tratament cu fucus, o algă bine cunoscută pentru că activează metabolismul grăsimilor şi acţionează în sinergie cu feniculul. Și aceasta este unul dintre acele anticelulitice naturale eficiente. Luați două fiole de extract fitoconcentrat înainte de masă, timp de 20 de zile. Rezultatele sunt sigure şi de durată.
  • Coada-calului se numară și ea printre aceste anticelulitice naturale; aceasta este diuretică, favorizează eliminarea apei prin intermediul rinichilor şi facilitează slăbirea. Graţie bogăţiei de siliciu, tonifică ţesutul cutanat şi previne îmbătrânirea pielii.
  • În caz de artroză sau celulită dureroasă, creţuşca posedă uimitoare virtuţi diuretice şi detoxifiante. Combate celulita şi calmează durerile provocate de aceasta. Aceste calităţi anticelulitice cu efect garantat fac din ea cea mai potrivită şi sigură metodă de eradicare a „pielii cu aspect de portocală”. Folosiţi infuzia sau decoctul din 1-3 g rădăcină uscată la 100 ml apă. Fierbeţi amestecul 15 minute în cazul decoctului sau lăsaţi la infuzat 30-40 de minute. Strecuraţi. Aplicaţi comprese pe regiunile afectate și vă veți convinge că sunt niște anticelulitice naturale foarte bune.

Anticelulitice 100% eficiente

Faceţi rost de următoarele plante anticelulitice cu efect garantat: anghinare (frunze), paracherniţă (planta întreagă), creţuşcă (planta întreagă), brusture (rădăcină). Amestecaţi-le în părţi egale. Fierbeţi 5 g amestec timp de câteva minute în 200 ml apă. Beţi trei ceşti de ceai pe zi.

Dacă problema nu este foarte gravă, beţi un ceai obţinut din flori de soc în amestec în părţi egale cu limba-mielului, câte o ceaşcă pe zi. La această cură internă se va asocia tratamentul extern: cu frunze de varză zdrobite uşor pe nervuri şi aplicate pe zonele cu probleme, cataplasme cu pudră de iederă căţărătoare, creme cu extracte de ficus folosite ca bază pentru masaj – acestea sunt niste anticelulitice foarte bune.

Anticelulitice sub formă de cataplasme locale

Aplicaţi, de asemenea, cataplasme locale ce acționează precum niște anticelulitice cu efect garantat; acestea trebuie să fie foarte fierbinţi, cu decoct de iederă, de câteva ori pe zi (100 g frunze proaspete la un litru de apă) cu frunze de iederă tăiate mărunt şi macerate în alcool timp de opt, pana la zece zile (20 g frunze la 100 ml alcool). Se mai pot face băi calde, parţiale sau generale, cu esenţă de pin (15 picături la o cadă de apă).

Anticelulitice pe baza de infuzii

Acestea sunt niste anticelulitice foarte eficiente pe baza de infuzii: în uz intem se mai recomandă infuzia de păpădie (30 g plantă la un litru de apă), câte două căni pe zi. Ceai de anghinare, din 10 g frunze uscate la un litru de apă, infuzate cinci minute. Beţi câte trei căni de ceai pe zi, între mese. Este eficient şi ceaiul din rădăcină de mărar (10 g la 250 ml apă), câte trei căni pe zi, timp de 45 de zile, precum şi decoctul de frunze de viţă-de-vie (50 g frunze uscate la un litru de apă), câte trei căni pe zi, între mese.

Vă prezentăm și alte anticelulitice care sprijină lupta împotriva celulitei:

  • Ghimbir

Ghimbirul sprijină circulația periferică și face parte dintre cele mai bune anticelulitice. Puteți consuma ghimbirul sub următoarele forme: apă cu ghimbir (apă fierbinte în care se pun câteva bucățele de ghimbir), ceai de ghimbir, infuzie de ghimbir îndulcită cu miere, ghimbir aromat cu kombucha, ghimbir ras și adăugat în smoothie-uri, supe sau tocănițe.

  • Grepfrut

Grepfrutul este inclus și el pe lista cu anticelulitice. Acesta stimulează drenajul limfatic deoarece sprijină eliminarea naturală a excesului de apă și a toxinelor din organism. Grepfrutul este eficient și pentru că ajută țesutul conjunctiv prin reticularea structurii colagenului, dar și deoarece menține elasticitatea vaselor de sânge pentru o circulație sănătoasă. Recomandări: loțiune de corp revitalizantă preparată din infuzie de grepfrut, adăugați ulei esențial de grepfrut în scrub, consumați tonic de grepfrut pentru a vă potoli setea și relaxați-vă cu un masaj realizat într-o ambianță oferită de o candelă cu miros de grepfrut.

  • Uleiul de cocos

Uleiul de cocos face parte și el din lista cu anticelulitice. Acesta conține un lanț mediu de trigliceride care sunt absorbite ușor în organism și folosite ca un fel de „combustibil”; are capacitatea de a stimula glanda tiroidă, fapt care duce la creșterea temperaturii corpului și sporirea funcțiilor metabolice. Uleiul de cocos este renumit pentru că topește surplusul de grăsimi din corp; îl puteți folosi ca scrub sau în alimentație, în compoziția ciocolatei preparate acasă din cacao pudră și ulei de cocos cu gust neutru.

  • Aloe Vera

Aloe vera face parte din lista cu anticelulitice; aceasta conține alantoină, care face pielea mai moale și o vindecă. Este dovedit clinic faptul că Aloe Vera crește microcirculația pielii și ajută vindecarea mai rapidă a epidermei. Consumați suc de Aloe Vera, folosiți gel de Aloe Vera pentru corp și creme anticelulitice pe bază de Aloe Vera.

  • Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba are efecte anticelulitice deoarece subțiază în mod natural sângele și crește microcirculația în piele și celulele grase…

  • Ceai verde

Ceaiul verde este considerat și el ca fiind parte din lista cu anticelulitice, deoarece este un stimulent ușor care conține cafeină, precum și antoxidanți puternici care ajută în repararea și replicarea adecvată a celulelor.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed