HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Aspectul unghiilor relevă starea de sănătate

Aspectul unghiilor relevă starea de sănătate

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/11/Aspectul-unghiilor-relevă-starea-de-sănătate.jpg

Aspectul unghiilor relevă starea de sănătate, iar acest lucru se poate observa destul de ușor urmărind culoarea acestora, care ne „spune” dacă suferim sau nu de vreo afecțiune. În acest articol, vă prezentăm tot ce este important de știut cu privire la acest subiect, precum și ceea ce este de făcut dacă vă regăsiți în situațiile date.

Aspectul unghiilor relevă starea de sănătate, conform medicilor și specialiștilor care au făcut diverse teste de-a lungul anilor. De ce este bine să ținem cont de aspectul unghiilor? Dincolo de o bună menținere din punct de vedere estetic, nuanțele unghiilor ne pot ajuta să identificăm anumite probleme de sănătate, ori din contră, dacă avem o stare fizică de invidiat. Iată care sunt criteriile de care trebuie să ținem cont atunci când dorim să evaluăm calitatea și aspectul cromatic al unghiilor:

Semne de sănătate

Aspectul unghiilor relevă starea de sănătate, acest lucru putând fi observat dacă acestea au  o nuanţă de roz. În acest caz, înseamnă că atât echilibrul psihic, cât şi cel fizic, dar și calitatea sângelui sunt perfecte, în cea mai bună stare de funcționare și nu suferiți de nimic.

Semne de afecțiuni

Aspectul unghiilor relevă starea de sănătate, dar și pe cea de boală, după caz. Iată niște exemple de nuanțe ale unghiilor care denotă că ceva este în neregulă cu organismul dvs.:

• Unghiile de un roşu cu influențe lila sunt un semn al slăbiciunii corpului, al unei oboseli generale.

• Cele roşu-închis indică un nivel ridicat de acizi graşi, de colesterol sanguin, dar şi o hemostază provocată de consumarea preponderentă a alimentelor grele şi sărate. La persoanele ale căror unghii au un asemenea aspect, inima, rinichii, sistemul circulator şi excretor funcţionează deficitar. Este, de asemenea, tulburată activitatea hepatică, cea a vezicii biliare şi adesea și funcționarea splinei.

• Unghiile galbene arată și ele că ficatul este ostenit.

• Nuanţa galben-verzuie a unghiilor sugerează prezenţa unor procese infecţioase în trup.

• Când apar nuanțe de albastru la unghii, această culoare este un semn al dezechilibrului inimii (eventual maladii cardiace înnăscute), precum şi a plămânilor.

• Nuanțele pale ale unghiilor pot fi consecinţa unui nivel scăzut de hemoglobină; cu alte cuvinte, arată anemia.

• Petele albe alarmează asupra unui deficit de zinc sau de calciu, dar mai pot însemna și unele tulburări ale sistemului nervos.

• Petele galbene indică unele tulburări ale activității la nivel cerebral.

Așadar, după cum v-am demonstrat, aspectul unghiilor relevă starea de sănătate sau de afecțiune, în funcție de situație. Dacă observați că unghiile dvs. încep să își schimbe culoarea ori sa prezinte particularități ale acesteia (precum petele), trebuie să mergeți imediat la medic, deoarece multe afecțiuni ori boli pot fi stopate la timp cu ajutorul unei medicații corect administrate…

Nu trebuie nici să ignorați aceste „semnale de alarmă” ale corpului, manifestate prin acele nuanțe naturale nepotrivite ale unghiilor pe care vi le-am prezentat mai sus, căci apoi lucrurile se pot agrava; de asemenea, nu este indicat nici să urmați un tratament „după ureche”, deoarece numai medicul vă poate spune exact despre ce suferiți și ce medicație vi se potrivește, în urma unui consult sau a unor investigații.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed