Home Când și cum trebuie făcută albirea dinților

Când și cum trebuie făcută albirea dinților

autor Arseni Dana
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/albirea-dinților.jpg

Când și cum trebuie făcută albirea dinților? Un zâmbet perfect, cu o dantură curată, este unul dintre accesoriile cele mai sexy pe care le pot deţine atât femeile, cât şi bărbaţii. Albirea dinţilor este cel mai solicitat tratament în cosmetica dentară, așadar dacă îţi doreşti o dantură impecabilă, află de la noi cum să faci şi ce efecte poți obține pentru un zâmbet fermecător!

albirea dinților

Află când și cum trebuie făcută albirea dinților: primul pas îl reprezintă îngrijirea. Pentru a avea dinţii albi şi frumoşi, trebuie să ai grijă de sănătatea acestora, iar acest lucru presupune controale stomatologice regulate pentru igienizarea dinţilor, dar şi respectarea zilnică a următoarelor reguli:

•    spălarea pe dinţi de cel puţin două ori pe zi, după masă;
•    folosirea zilnică a aţei dentare, care pătrunde în locurile inaccesibile periuței;
•    folosirea apei de gură, pentru eliminarea unui număr mare de bacterii și dobândirea senzației de prospețime.

Când și cum trebuie făcută albirea dinților?

Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că folosind doar periuţa de dinţi nu reuşim să distrugem decât 25 % din bacteriile din cavitatea bucală. Aşadar, mai adăugăm o soluţie: aţa dentară care trebuie folosită o dată pe zi, după efectuarea corectă a periajului dentar. Aceasta poate contribui la elimnarea a 40 % din placa bacteriană de pe suprafaţa dinţilor.

Dacă respecţi aceste reguli de igienă dentară, dar ai vrea şi să îţi albeşti dinţii, trebuie să ştii că albirea acestora nu nu prezintă niciun risc şi este sigură dacă este realizată sub supravegherea medicului stomatolog. Pentru a obţine o dantură strălucitoare, trebuie urmaţi câţiva  paşi necesari:

Consultă medicul stomatolog

Primul pas este acela de a consulta medicul stomatolog, care stabileşte cea mai potrivită metodă în cazul tău. Acesta va determina dacă este necesară o albire profesională şi ce proceduri vor fi folosite pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Amână albirea dacă ai probleme dentare nerezolvate

Al doilea pas pentru a afla cum și când trebuie făcută albirea dinților este să alegi momentul oportun. Înainte de a stabilirea tratamentului de albire potrivit fiecărei persoane în parte, stomatologul realizează tratamentele dinţilor cu probleme precum şi ale gingiilor. Numai aşa va putea fi observată eficacitatea acestei proceduri:

„Nu se vor observa diferenţe în cazul coroanelor, a punţilor şi a plombelor dentare. Ele vor rămâne la culoarea lor iniţială. Tocmai din acest motiv se recomandă schimbarea plombelor vechi cu unele mai deschise la culoare cu cel puţin o nuanţă”, afirmă dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog la Clinica Stomatologică Multident.

Cele mai frecvente cauze ale îngălbenirii dinţilor

Printre factorii principali care contribuie la îngălbenirea dinţilor se numără: ţigările, cafeaua, ceaiurile şi alcoolul. Dacă vrei să afli când și cum trebuie făcută albirea dinților, atunci este bine de știut că specialiștii recomandă să se reducă pe cât posibil, ori să se elimine complet: fumatul, consumul de cafea, ceai și alcool, deoarece acestea contribuie la colorarea dinților.

5 secrete despre albirea dentară făcută în cabinetul stomatologic

1. Pot aparea uneori efecte adverse, cum ar fi dureri ale dinţilor sau dureri gingivale conform spuselor celor de la goodhousekeeping.com. De regulă, acestea nu persistă decât câteva zile.

2. Efectul tratamentului profesional de albire a dinţilor poate dura între șase luni şi câţiva ani.

3. Se vor face între două şi șase ședințe, în funcţie de intensitatea decolorării dinţilor.

4. Femeilor însărcinate şi celor care alăptează, precum şi copiilor sub 15 ani nu li se face albirea profesională.

5. Dacă ai carii netratate sau o mare sensibilitate a dinţilor, nu apela la procedura de albire…

În concluzie, cum și când trebuie făcută albirea dinților la medicul stomatolog? Așa cum am spus și mai sus, cel mai bine este să se realizeze în urma unui consult de control sau atunci când colorarea este vizibilă și nu există nicio afecțiune dentară.

Citește și: Tratamente naturiste contra celulitei

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate