HomeSANATATEDermatologie – venerologie Ce au in componenta antiperspirantele?

Ce au in componenta antiperspirantele?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/antiperspirant.jpg

Acum ca se apropie temperaturile de peste 30 de grade, transpiratia va deveni o problema pentru multa lume, iar antiperspirantele reprezinta salvarea multora.

Daca zona in care se aplica antiperspirantele este umeda, eficienta va fi scazuta, fapt pentru care este bine ca zona respectiva sa fie uscata complet. Iata ce au in compozitie aceste antiperspirante:

Aluminiu – substantele bazate pe aluminiu sunt intalnite cel mai frecvent, deoarece sunt capabile sa acopere glandele sudoripare, oprind pe o perioada limitata umiditatea pielii.

Parabeni – acestia au menirea de a preveni aparitia bacteriilor in produse, insa sunt niste substante controversate, deoarece s-au descoperit urme ale acestora in tumori ale cancerului la san, insa nu inseamna ca sunt vinovati pentru aparitia lor.

Parfum – acesta se afla in compozitia antiperspirantelor deoarece are rolul de a acoperi mirosurile neplacute ale transpiratiei.

Ulei emolient – daca nu este utilizat acest produs, antiperspirantul nu va mai aluneca pe piele.

Alcool – aceste produse au in compozitie alcoolul deoarece va raci pielea, oferind si o senzatie de prospetime…

Pudra de talc – aceasta are rolul de a absorbi umiditatea si protejeaza pielea, reducand frecarea ei si oferind o senzatie de uscaciune.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed