HomeSANATATEBOLI SI TRATAMENTE Ce facem în cazul arsurilor solare?

Ce facem în cazul arsurilor solare?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/01/Ce-facem-în-cazul-arsurilor-solare.jpg

Prima precauție la plajă ar trebui să fie protejarea pielii. Când este prea târziu pentru a mai lua o asemenea măsură, trebuie să interveniți rapid. Din fericire, în acest domeniu abundă remediile naturale de urgentă. Dacă arsurile solare sunt profunde, mai bine consultați un medic.

Ce facem în cazul arsurilor solare

Cataplasme cu rosii. Aplicați timp de 20 de minute câteva felii de tomate pe arsură. Durerea va dispărea imediat, iar băşicile sunt impiedicate să apară.

Comprese cu smântână. Amestecați un sfert de litru de smântână cu un litru de apă şi adăugați câteva cuburi de gheață. Aplicați o compresă cu acest remediu timp de 15 minute pe pielea afectată şi reînnoiți operațiunea o dată la două ore. Smântâna are un efect calmant asupra pielii, fiind şi este un bun hidratant natural.

Suc de lămâie. Amestecați sucul de la trei lămâi cu o jumătate de litru de apă rece, apoi aplicati-l pe pielea vătămată.

Cataplasme cu iaurt. Badijonați arsura cu un strat gros de iaurt şi lăsati-l timp de un sfert de oră să acționeze, apoi spălați-vă cu apă rece utilizând un săpun gras, care nu deshidratează pielea. Ştergeți-vă delicat cu un prosop, prin tamponare…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed