Home Diete de slabitCum sa slabesti rapid Celulita fibroasă – apelați la masaj pentru retonifiere

Celulita fibroasă – apelați la masaj pentru retonifiere

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 4,1K views
celulita fibroasă

Celulita fibroasă apare atunci când țesutul care înconjoară aglomerările de adipocite a devenit rigid. Celulita este „compactă”, ceea ce o face mult mai greu de îndepărtat, dar nu imposibil, iar în acest articol vă aducem la cunoștință modalitățile prin care vă puteți retonifia corpul cu ajutorul masajului, pentru a elimina celulita fibroasă.

celulita fibroasă

Celulita arată ca o piele îndoită sau încrețită. Este uneori descrisă ca având textura brânzei de vaci sau cojii de portocală. Aceasta apare cel mai frecvent în jurul coapsei și feselor, dar poate fi găsită și pe sâni, abdomenul inferior și brațele superioare. Deseori auzim că celulita fibroasă este cel mai tenace tip de celulită și că este aproape imposibil să scăpăm de ea. Cu toate acestea, există soluții pentru a ajuta la descompunerea acestor depozite de grăsime și a scăpa progresiv de acest tip de celulită. Tot ce aveți nevoie este determinarea și motivația! Celulita de acest tip este cauzată de celulita netratată și care a devenit mai grea în timp și este dureroasă pentru majoritatea femeilor care sunt afectate de ea. Această celulită este stimulată de sedentarism, obezitate și obiceiuri alimentare nesănătoase.

Celulita fibroasă este una dintre cele trei tipuri de celulita care există (celulita de grăsime, celulita apoasă). Particularitatea celulitei fibroase constă în faptul că este legată de pielea lăsată, și este cel mai dificil de eliminat. Acest tip de celulită se întâlnește cel mai frecvent la femeile adulte, în special la cele care se află la menopauză, este dureroasă la atingere și poate căpăta o nuanță ușor vineție. Pielea se simte tare și „căptușită”. Cel mai des apare pe coapse, fese și șolduri.  Pentru a combate celulita de orice tip, activitatea fizică este esențială. Dar, spre deosebire de celelalte două tipuri de celulită, cea fibroasă necesită mai mult efort fizic, deoarece se elimină mai greu. Prin urmare, trebuie să combinăm sportul de tip cardio și culturismul. Cel mai eficient pentru a elimina celulita de acest tip pentru o perioadă este atacarea directă a grăsimilor depozitate, pentru a se topi. Sporturile care necesită rezistentă presupun efort și consumă din rezervele de grăsime, eliminându-se, astfel, celulita.

Pentru a scăpa de celulita fibroasă și țineți cont că se impune să adoptaţi și o dietă din care să lipsească zaharurile. Acestea trebuie evitate, deoarece nu fac altceva decât să agraveze celulita, favorizând până la urmă acumularea adipocitelor şi fibrozarea ţesuturilor. Așadar, apelaţi la o serie de complemente alimentare care vor stimula procesul de destocare.

O dietă echilibrată și variată este esențială, așadar, se recomandă:

  • Fructe și legume proaspete.
  • Vitaminele și oligoelementele.
  • Consumul de antioxidanți: fructe de mare, pește gras, carne albă.
  • Multă apă.
  • Evitarea alimentelor procesate și zaharurile, grăsimile, și laptele integral.

Masaj pentru a elimina celulita fibroasă

În paralel, pentru „defibrozare” trebuie să vă masaţi consecvent, folosind creme şi uleiuri adaptate. Puteţi face asta singură sau puteţi apela la ajutorul unui specialist în domeniu, ceea ce este de dorit dacă celulita este foarte avansată.

În paralel, pentru „defibrozare” trebuie să vă masaţi consecvent, folosind creme şi uleiuri adaptate. Puteţi face asta singură sau puteţi apela la ajutorul unui specialist în domeniu, ceea ce este de dorit dacă celulita este foarte avansată.

SOLUȚIE PENTRU MASAJ

Iată cum puteți prepara o soluție de masaj pentru celulita fibroasă: la bain-marie, încălziţi încet, timp de o oră, o jumătate de litru de ulei de măsline în care aţi pus două linguri de coada-calului, două linguri de coajă de lămâie şi două linguri de flori de gălbenele. Lăsaţi preparatul la macerat, la loc cald, timp de zece zile, amestecând zilnic. Filtraţi şi adăugaţi 30 de picături de ulei esenţial de geranium-rosat şi 20 de picături de ulei esenţial de vetiver. Masaţi-vă cu acest ulei pe zonele afectate de acest tip de celulită.

Activitatea fizică pentru celulita fibroasă

În cele din urmă, vă recomandăm să faceţi cât mai multă mişcare în cazul în care aveți celulita fibroasă, căci activitatea fizică influenţează foarte mult metabolismul zaharurilor. Alegeţi sporturile de anduranţă, cum sunt ciclismul, înotul, schiul fond, alergarea, care vor contribui la dezvoltarea masei musculare la nivelul picioarelor în detrimentul acumulării grăsimii.

RECOMANDĂRI PRIVIND DIETA ÎN CAZ DE CELULITĂ FIBROASĂ

Urmați o dietă adecvată ca să scapați de celulita fibroasă

Zaharuri cu indice glicemic mic (paste fierte al dente, rădăcinoase, cereale integrale, pâine neagră) sunt indicate în cazul în care vă confruntați cu celulita fibroasă: acestea furnizează energie, dar nu provoacă creşterea nivelului insulinei şi nici stocarea grăsimii.

Alimente bogate în calciu, fără adaos de zahăr, sunt și ele eficiente pentru a elimina celulita fibroasă: brânzeturi, fructe, legume, unele ape minerale. Nu consumați mai mult de două produse lactate pe zi (lactoza pe care o conţin este tot un fel de „zahăr”) dacă vreți să scăpați de aceasta.

Excludeţi biscuiţii şi bomboanele pe toată perioada în care urmați dieta pentru a scăpa de celulita fibroasă. Renunţaţi, de asemenea, la cerealele îndulcite, la gustările din orez expandat, la sucuri, compoturi cu zahăr, la batoanele cu ciocolată.

Remedii pentru celulita fibroasă

Apelați la masaj pentru retonifiere în cazul în care vă confruntați cu celulita fibroasă, asociat cu remedii naturiste pe bază de:

VERBINĂ

Verbina luptă pentru a elimina celulita fibroasă. Decoctul are rolul de a reduce durerile provocate de celulita fibroasă. Se fierb două mâini de verbină proaspătă într-o jumătate de litru de oţet de mere. Se foloseşte (cu tot cu plantă) sub formă de cataplasme, care se aplică, pentru o jumătate de oră, pe locurile afectate de celulită. Acelaşi efect eficient pentru a lupta în caz de celulita fibroasă îl are pasta preparată dintr-un castravete proaspăt, dat pe răzătoare, şi circa 100 g cartofi fierţi şi decojiţi.

SOLUȚIE PENTRU MASAJ

La bain-marie, încălziţi încet, timp de o oră, o jumătate de litru de ulei de măsline în care aţi pus două linguri de coada-calului, două linguri de coajă de lămâie şi două linguri de flori de gălbenele. Lăsaţi preparatul la macerat, la loc cald, timp de zece zile, amestecând zilnic. Filtraţi şi adăugaţi 30 de picături de ulei esenţial de geranium-rosat şi 20 de picături de ulei esenţial de vetiver. Masaţi-vă cu acest ulei pe zonele afectate de celulită…

ULEI COMPLEX PENTRU BAIE

Apelați la masaj pentru retonifiere și folosiți un ulei complex pentru baie in caz de celulita fibroasă. Adăugaţi în cada cu apă zece picături de ulei esenţial de lămâie, cinci picături de ulei esenţial de chiparos şi cinci picături de ulei esenţial de ienupăr, toate diluate în prealabil într-un ulei de bază. Frecaţi bine zonele cu probleme, folosind o mănușă aspră, pentru a activa circulaţia sangvină locală şi a facilita acţiunea dezinfiltrantă a uleiurilor esenţiale. Veți observa cât este de eficient în caz de celulita fibroasă!

Trucuri pentru a scăpa de celulita fibroasă

Iată câteva trucuri care vă sunt de folos în a elimina acest tip de celulită:

  • Activitatea fizică este esențială, așadar este necesar să faceți mișcare cel puțin de două ori pe săptămână. De exemplu, vă puteți plimba pe jos, cu bicicleta sau puteți face exerciții acasă.
  • Schimbați-vă obiceiurile alimentare: renunțați să mai consumați dulciuri și produse procesate, evitați răcoritoarele și sucurile de fructe din comerț; în schimb, puteți consuma infuzii, ceaiuri sau apă cu zeamă de lămâie sau felii de fructe…
  • Luați capsule cu Omega-3, pentru a spori funcțiile metabolismului; acestea ajută la reducerea inflamațiilor din organism și contribuie la diminuarea celulitei.
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed