Pilozitatea excesiva poate fi combatuta

Share

Pilozitatea excesiva numita si hirsutism reprezinta creșterea în exces a părului pe față și pe suprafața corpului

Combateți pilozitatea excesivă! Numeroase femei preferă să smulgă firele de păr inestetice cu penseta, dar constată cu tristețe cu acestea reapar, după un timp, chiar mai groase. Însă, există alte metode mai eficiente, pe care vi le prezentăm în cele ce urmează.

Combateți pilozitatea excesivă

Combateți pilozitatea excesivă prin metode cu adevărat eficiente! Aflați ce anume se recomandă să faceți pentru a scăpa de părul inestetic și des.

Ce reprezinta pilozitatea excesivă?

La femei, aceasta se manifestă prin creșterea părului în anumite zone care sunt specifice bărbaților, precum: deasupra buzei de sus, în zona perciunilor și pe obraji.

Aceasta dereglare are la bază secreția excesivă de testosteron, care este hormonul bărbătesc al sexualității. Unele femei se confruntă cu această dereglare mai ales în urma unor afecțiuni la nivelul ovarelor sau glandelor suprarenale, care ajung să determine secreția de testosteron într-o cantitate mai ridicată decât se produce în mod obișnuit. Un alt motiv al pilozității excesive poate fi și moștenirea genetică. Pilozitatea excesivă este întâlnită frecvent printre femei, însă poate fi combătută.

Epilare electrică sau cu laserul?

În strinsă legătură cu schimbările hormonale, fireşti după vârsta de 40 de ani, firele odinioară blonde, aproape invizibile, de deasupra buzei superioare şi de pe bărbie, devin mult mai pronunţate la culoare şi, implicit, mai inestetice.

Combateți pilozitatea excesivă cu o metodă ideală și definitivă: îndepărtarea firelor de păr nedorit cu ajutorul laserului sau al luminii intens pulsate. Ședinţele de epilare cu ajutorul laserului sunt suficiente pentru a rezolva această problemă. Este o metodă mai costisitoare însă eficientă, din moment ce distruge foliculii care creează firele de păr excesive.

Epilatul electric (mai rar cel cu ceară) rămâne o variantă optimă de îndepărtare a părului deschis la culoare.

Tratamente medicale

Puteți combate pilozitatea excesivă și cu ajutorul unor anticoncepționale pe care vi le va prescrie medicul în urma unei examinări. Acestea vor crește nivelul hormonilor sexuali feminini, fapt ce va duce în timp la dispariția naturală a firelor de păr în exces. Cu alte cuvinte, veți combate pilozitatea excesivă eliminând chiar cauza apariției.

O vizită la medicul dermatolog și niște investigații pot determina și urmarea unui tratament cu medicație personalizată, de tipul dermato-cosmetic. Există anumite soluții care vă pot ajuta să scăpați de această problemă.

Produse cosmetice potrivite

Există, în comerț, diferite produse prin care puteți combate pilozitatea excesivă. Achiziționați creme care încetinesc creșterea firului de păr după ce v-ați epilat, acestea având efectul de a întârzia creșterea firelor chiar și cu șase, până la opt săptămâni.

Remedii naturiste

În cazul în care sunteți adeptele remediilor naturiste, există și aici tratamente prin care puteți combate pilozitatea excesivă.

O cură de zece zile cu drojdie de bere vă poate scăpa de părul inestetic, deoarece conține multe vitamine și aminoacizi ce ajută la reglarea hormonală; drojdia de bere, ca supliment nutritiv, se poate găsi sub formă de comprimate.

Tincturile de lemn dulce și de mărar s-au dovedit eficiente în unele cazuri. Acestea se dizolvă în apă și se beau în funcție de proporțiile și recomandările de pe prospect…

Un regim alimentar de tip naturist, fără carne și bogat în vitamine și minerale, poate fi o altă soluție bună.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news