HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Corecteaza-ti forma urechilor cu ajutorul otoplastiei

Corecteaza-ti forma urechilor cu ajutorul otoplastiei

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 833 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Corectează-ți-forma-urechilor-cu-ajutorul-otoplastiei.jpg

Corecteaza-ti forma urechilor cu ajutorul otoplastiei! Este foarte des intalnit faptul ca unele femei sa se simta complexate din cauza formei si a marimii urechilor, iar acest lucru le poate face sa se simta mai neatractive. Insa, prin intermediul operatiei de otoplastie, urechile pot capata un aspect placut si armonios. In cele ce urmeaza, iti prezentam in ce consta aceasta interventie si care sunt riscurile pe care le implica.

Corectează-ți forma urechilor cu ajutorul otoplastiei

Corecteaza-ti forma urechilor cu ajutorul otoplastiei, pentru a avea urechile exact asa cum iti doresti. De regula, aceasta interventie se practica mai des la copiii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, insa uneori se mai intalneste si in randul persoanelor adulte, sub forma de operatie estetica de corectie, atunci cand este cazul. Este de preferat ca interventia sa se realizeze la nivelul ambelor urechi, pentru o simetrie adecvata.

Otoplastia se recomanda la varste mai mici, deoarece cartilajul este mai elastic si permite conturarea unei noi forme a urechilor decolate (clapauge). La femei, aceasta interventie se realizeaza numai cand acestea se afla in afara perioadei menstruale, iar medicul trebuie tinut la curent cu orice alte eventuale probleme cauzate de purtarea aparatelor dentare sau a lentilelor de contact.

In ce consta interventia?

Corecteaza-ti forma urechilor cu ajutorul otoplastiei, dar mai intai afla in ce consta, cu exactitate, acest tip de interventie: exista mai multe tehnici de abordare a situatiei, iar cele mai intalnite interventii sunt modificarile necesare bilaterale, care constau in indepartari usoare ale pavilionului urechii. Operatia poate dura intre una si doua ore, in functie de complexitatea interventiei, iar pacientii pot pleca acasa la cateva ore dupa aceea, in general nefiind necesara spitalizarea.

In cazul copiilor, este necesara o anestezie generala, iar in cazul adultilor este nevoie de anestezie locala si sedare usoara. Ulterior, urechile se panseaza si se tin imobilizate intr-o pozitie fixa timp de aproximativ opt zile. Majoritatea persoanelor simt un usor disconfort in acea perioada, iar in primele sase saptamani se recomanda protejarea urechilor pentru a fi corecta vinecarea, de obicei folosindu-se o bentita speciala care sa tina urechile in forma dorita. Este interzisa expunerea la soare pentru o anumita perioada. Este important de stiut ca operatia de otoplastie nu modifica felul in care se percep sunetele, capacitatea auditiva ramane intacta.

Riscurile operatiei de otoplastie

Corecteaza-ti forma urechilor cu ajutorul otoplastiei, informandu-te corect asupra riscurilor. Nicio interventie nu are loc fara a implica riscuri, dar in situatia de fata, acestea sunt foarte rare, si anume:

–    echimozele pot fi minore, trecatoare si dispar in cateva zile dupa ce se folosesc de cateva ori aplicatii locale cu gheata;
–    deformarile pot aparea imediat si sunt cauzate de edem sau de exces tegumentar;
–    pot aparea si infectiile locale minore sau chiar infectii ale cartilajului auricular care necesita o perioada mai mare pentru vindecare;
–    nu sunt excluse nici asimetriile postoperatorii, care se pot corecta ulterior…

Corecteaza-ti forma urechilor cu ajutorul otoplastiei, tinand insa cont si de tarife: preturile pentru o astfel de interventie sunt cuprinse intre 1500 si 2500 de euro, in functie de necesitatile fiecarei persoane.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed