HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Curs de pedichiură acasă la tine

Curs de pedichiură acasă la tine

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 747 views
Curs-de-pedichiură-acasă-la-tine in Ingrijirea corpului

In timpul sezonului calduros, unghiile picioarelor sunt expuse tuturor privirilor, mai ales in cazul in care porti sandale, astfel ca va trebui sa ai o pedichiura perfecta. De multe ori nu avem cum sa mergem la salon, asa ca va trebui sa invatam sa ne facem singure o pedichiura ireprosabila.

Curs de pedichiură acasă la tine

Rasfat pentru picioare
Vei avea nevoie de un vas cu apa calda in care sa adaugi sare de baie, iar timp de 25 de minute iti vei lasa picioarele la inmuiat in acel vas. Sarea te va ajuta sa scapi de bataturi si de pielea moarta.

Exfolierea calcaielor
Dupa ce au fost inmuiate, acum picioarele trebuie exfoliate, iar cel mai recomandat este un gomaj pentru indepartarea celulelor moarte.

Cuticulele la control
Pasul care urmeaza este impingerea cuticulelor; astfel, vei avea nevoie de un betisor pentru a le putea impinge. Chiar daca in general se foloseste o forfecuta pentru a le taia, se recomanda utilizarea unui betisor, pentru ca, in timp, cuticulele vor creste din ce in ce mai putin.

Un lac colorat
Dupa ce le-ai taiat si le-ai pilit, acum va trebuie sa iti stergi unghiile, pentru a elimina praful ramas pe unghie. Se recomanda aplicarea a doua straturi si nu uita ca va trebui sa astepti cateva miunte intre aplicari. In cazul in care ai dat cu oja pe langa unghie, vei putea folosi betisoare cu vata pe care le vei inmuia in acetona.

Hidratare intensa
Dupa uscarea ojei, va urma hidratarea si se recomanda aplicarea unei creme special destinate picioarelor, din cauza faptului pielea localizata aici este mai groasa decat pe restul corpului. Crema poate fi inlocuita de unt de corp, care este mult mai hranitor…

Cand te grabesti
Sunt si zile in care ai sa te grabesti, dar in care tot trebuie sa iti aranjezi manichiura, asa ca in acele momente vei putea utiliza oje care nu sunt colorate intens, deoarece acestea nu sunt atat de greu de aplicat, nu au nevoie de o precizie foarte mare si nu se usuca atat de greu.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed