Home FRUMUSETEIngrijirea corpului De ce ne roadem unghiile?

De ce ne roadem unghiile?

autor Elena Yvette
635 views 1 minute timp de citit

Nu conteaza daca suntem copii sau adulti, foarte multi dintre noi ne roadem unghiile. Psihologii ne atrag atentia, avertizand ca acest obicei are in general la baza o afectiune mentala destul de serioasa. Astfel, rosul unghiilor poate duce la un viciu periculos, la care va fi mai greu de renuntat decat la fumat.

Cum tratezi unghiile roase

La fel cum pacientii cu probleme psihice obisnuiesc sa se traga de par ca sa se automutilize, la fel si cei care isi rod unghiile pot fi incadrati in aceeasi categorie cu cei care sufera de instabilitate mentala.

Rosul unghiilor devine un gest daunator, pentru ca persoana respectiva incepe sa isi cauzeze singura durere, iar „ranile” provocate pot duce adesea la infectii nedorite. In plus, daca ne roadem unghiile, suntem si expusi mai multor boli, deoarece microbii se raspandesc mult mai usor in cavitatea bucala sau pe buze…

In cazul femeilor care vor sa scape de acest obicei, isi pot aplica lacuri speciale care nu au un gust tocmai placut. Pentru ca barbatii nu se dau cu oja si nu au cum sa isi aplice acest lac, isi pot pune zeama de lamaie sau un sos iute sau chiar mai simplu, niste plasturi, doar ca arata destul de inestetic.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies