Home FRUMUSETEIngrijirea corpului Dinți albi în cațiva pași simpli

Dinți albi în cațiva pași simpli

autor Elena Yvette
1,3K views

Dacă vrei să ai un zâmbet strălucitor și ești hotărâtă să apelezi la o metodă de albire dentară, trebuie să știi că doar acest procedeu nu este foarte eficient. Şi înainte de albire și după este bine să fie respectate unele reguli, pentru menținerea strălucirii dinților tăi.
Consultă un medic stomatolog.

Dinți albi în cațiva pași simpli

Ceea ce trebuie să faci atunci când te-ai decis că vrei să-ți faci albirea dinților este o deplasare la medicul stomatolog. În niciun caz nu trebuie să apelezi la diverse tratamente pe care le găseşti pe piață fără să consulți înainte un medic. Doar un specialist îți poate spune dacă ți se potrivește sau nu o procedură sau alta. Albirea trebuie amânată dacă ai diferite probleme dentare. Numai după ce problemele stomatologice au fost rezolvate poate fi aplicată o procedură de albire.

Albirea necesită supraveghere

Albirea dinților se face numai sub îndrumarea unui medic stomatolog, iar acesta trebuie anunțat la cea mai mică modificare sesizată. Doar așa poate fi evitată sensibilizarea dinților. Medicul realizează o gutieră care trebuie purtată în timpul nopţii, astfel încât gelul de albire să fie eficient.

Bea cu paiul

Un tratament durează în medie între patru și opt zile, timp în care se recomanda evitarea consumului de băuturi acidulate, colorate natural sau care conţin coloranţi (cola, cafeaua, ceaiul negru, ciocolata caldă, sucurile colorate). Este de preferat să nu le consumi în această perioadă, dar, dacă nu te poți abţine, cel mai bine este să folosești paiul. Acesta ajută la evitarea contactului direct dintre dinţi şi băutură, prevenind astfel erodarea sau pătarea smalţului.

Mici secrete

Trebuie ştiut că, în timpul procedurii de albire, precum și câteva zile după încetarea acesteia, pot apărea diverse simptome, precum dureri dentare sau gingivale. De regulă, acestea încetează după acele câteva zile.

Rezultatele obţinute ca urmare a albirii dinţilor printr-un tratament profesional pot dura între șase luni şi câţiva ani. Aceste procedee nu se aplică însă copiilor sub 15 ani sau femeilor însărcinate ori care alăptează. De asemenea, nu se recomandă celor care au o sensibilitate mare a dinţilor sau carii netratate, până nu sunt rezolvate aceste probleme.

Ai mereu grijă de albul dinților tăi

Îngrijirea dinților tăi poate continua şi după tratamentul de albire, folosind metode naturale. Dintre acestea, foarte eficientă este combinarea bicarbonatului de sodiu cu un praf de sare de bucătărie şi jumătate de linguriţă de peroxid de hydrogen. Amestecul va fi întins pe dinţi cu degetul sau cu periuţa şi lăsat câteva minute, după care va fi curăţat cu delicateţe şi fără apăsare puternică.

Consumă zilnic fructe

O soluţie naturală mult mai simplă, dar ale cărei efecte apar cu timpul, este consumul de fructe cu pulpa tare şi legume rădăcinoase. Merele şi morcovii au cel mai bun efect. Aciditatea moderată conţinută de ele poate albi în mod natural dinţii…

Evită anumite alimente

Deşi este considerată o bautură sănătoasă, ceaiul, în special cel negru, poate provoca, susţin stomatologii, chiar mai multe pete decât cafeaua. Sosurile, vinul sau dulciurile intră și ele în categoria celor care îți „răpesc” albul dinților.
Pentru a reduce efectul acestora, spală-ţi dinţii imediat dupa masă.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed