Home Dr. Oz îți spune de ce manichiura cu gel este dăunătoare

Dr. Oz îți spune de ce manichiura cu gel este dăunătoare

autor Elena Yvette
1,6K views 2 minute timp de citit

Manichiura cu gel pare inofensiva insa are cateva secrete ascunse care pot favoriza distrugerea unghiilor, iar dr. Oz ne prezinta cateva efecte nocive:

manichiura cu gel

Este agresiva cu unghia

Din acest motiv se prefera sa nu apelezi la ea decat in cazuri speciale. Dupa indepartarea unghiilor cu gel, unghiile tale nu vor arata foarte bine, iar pana se vor „repara” poate dura chiar si pana la cinci luni. Dupa ce vei taia bucata de unghie unde a fost aplicat gelul, vei putea spune ca unghiile tale sunt din nou sanatoase.

Se indeparteaza cu acetona pura

Oja normala se indeparteaza folosind solutii ce contin pe langa acetona si alte substante menite sa intareasca unghia, unele substante care o vor face mai putin agresiva pentru unghie. Astfel, distrugerea unghiei va fi impiedicata, chiar daca unghiile se incep sa se ingalbeneasca si sa capate un aspect vizibil deteriorat. Oja gel se indeparteaza doar cu solutii compuse din acetona 100% ce se regaseste doar in saloanele de cosmetica. Unghiile se tin in solutie, fapt ce ar putea declansa anumite reactii de alergie, precum eczemele.

Daca le indepartezi singura, unghia va suferi si mai tare

Chiar daca nu vrei sa mai cheltui alti bani pentru indepartarea ojei, dar, conform specialistilor, acest lucru nu este deloc indicat, deoarece vei apuca bucati din gel si vei indeparta stratul de la suprafata unghiei, fiind astfel foarte vulnerabila pentru o perioada de cateva luni, pana se va regenera in totalitate.

Contine substante volatile

Unele dintre ingredientele utilizate pot cauza chiar probleme respiratorii sau iritatii la nivelului pielii sau al ochilor.

Unghiile vor fi expuse la radiatii ce cauzeaza cancer

Acea lampa speciala ce usuca unghiile cu gel are raditatii ultraviolete (un fel de solar special pentru unghii). Mai multe cercetari au asociat expunerea prelungita la ultraviolete cu cresterea sanselor de aparitie a cancerului la piele. Conform specialistilor, peste 60% dintre cazurile de cancer la maini sunt cauzate de expunerea prelungita la ultraviolete, iar fiecare sedinta va conta si va creste sansele aparitiei acestei boli…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed