Epilare naturala cu zahar, ou si ceara

Share

Epilarea naturala este soluția la care apelează multe femei ce doresc să scape de părul nedorit prin metode necostisitoare și fără a își expune pielea în fața chimicalelor. Vă prezentăm în continuare diferite metode naturiste la care puteți apela pentru a vă epila în mod tradițional.

Epilare naturală

Aceste versiuni de epilare naturală sunt cunoscute de foarte mult timp și vin în ajutorul femeilor care s-au săturat de lama de ras, de produsele pe bază de chimicale și de aparatul de epilat, ori în cazul în care nu li s-au recomandat acele forme de epilare.

Iată cum puteți să scăpați de părul inestetic oricând doriți, chiar acasă, fără costuri mari, cu produse care se găsesc la supermarket.

Epilare naturală cu apă, zahăr şi suc de lămâie

Dacă vreţi să îndepărtaţi părul nedorit de pe corp, dar nu vreţi să folosiţi lama, iar ceara nu vă este indicată (nu se recomandă persoanelor care au varice ori o predispoziţie pentru o astfel de afecţiune), puteţi recurge la următorul remediu: puneţi la fiert sucul a două lămâi în care turnaţi cinci linguri de zahăr. Aşezaţi vasul pe foc, şi când s-a îngroşat lichidul, opriţi aragazul. Odată răcit, modelaţi preparatul în mână ca pe plastilină, apoi întindeţi-l pe zona pe care doriţi să o epilaţi. Smulgeţi în sens invers creşterii firului de păr.

Epilare naturală cu albuș pentru față

Foarte multe femei doresc să scape de părul inestetic de pe față, cu atât mai mult brunetele, deoarece părul închis la culoare este cu mult mai vizibil. Scăpați de „mustață” și perciuni folosind o mască realizată dintr-un albuș, o lingură de zahăr și o jumătate de lingură de făină. După ce ați amestecat bine ingredientele și s-a format o pastă groasă, aplicați-o pe față în zona care necesită eliminarea părului nedorit, iar după ce s-a uscat, o îndepărtați ușor folosind mâinile. Rețineți că, dacă aveți alergie la ou, nu trebuie să folosiți această mască.

Epilare naturală cu ceară încălzită

Aceasta este una dintre cele mai celebre metode de epilare naturală, deoarece efectul său este de lungă durată. Ceara se găsește în comerț și se încălzește acasă pe aragaz la 40 de grade C, după care se lasă puțin să se răcească (pentru a nu vă arde) și se aplică pe zona unde se dorește epilarea. Se folosește o spatulă din lemn pentru întinderea ei pe piele în fâșii subțiri, apoi se lasă un scurt timp să se răcească, după care se smulge cu putere în sensul invers al creșterii firelor de păr…

IMPORTANT: Trebuie să rețineți că indiferent de metoda de epilare naturală pentru care optați, după ce ați înlăturat părul inestetic, este necesar să aplicați un tratament de calmare a pielii. Puteți folosi puțină gheață pe care să o țineți pe piele. Utilizați și o cremă hidratantă pentru a calma zona iritată de după epilat, de preferat cu aloe vera sau pe bază de alte extracte cu efect antiinflamator. În timpul sezonului cald, nu trebuie să vă expuneți la soare după ce v-ați epilat, așadar evitați statul la plaja. Nu faceți nici sport sau efort imediat după ce v-ați epilat, deoarece pielea are nevoie de puțin timp ca să se calmeze..


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news