HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Epilarea cu laser sau IPL

Epilarea cu laser sau IPL

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
Epilarea-cu-laser-sau-IPL in Ingrijirea corpului

Iata tot ce ar trebui sa stii despre epilarea cu laser:

Epilarea cu laser sau IPL

Pregatirea pentru epilarea definitiva
Cu sase luni inainte de acest proces, nu mai trebuie sa va epilati cu ceara. In plus, trebuie evitate expunerie la soare inainte, dar si dupa epilarea definitva; din acest motiv, cel mai bun sezon in care puteti sa scapati de parul nedorit este cel racoros.

Trebuie evitate produsele agresive precum cele de exfoliere, adica deodorante, creme sau alte produse cosmetice. Trebuie evitata si apa calda sau expunerea la orice tip de caldura (sauna sau sport). Daca nu sunt respectate aceste conditii, rezultatele vor fi mai slabe, iar pielea ar putea deveni iritata.

Epilarea cu laser sau IPL
Acesta doua tipuri folosesti diferite lungimi de unde. Epilarea cu laser va patrunde mai adanc la nivelul pielii fata de IPL. Laserul actioneaza pe o singura lungime de unda, in timp ce IPL utilizeaza un spectru larg de lungimi de unda ale luminii. Epilarea cu IPL reprezinta un procedeu mai rapid si mai eficient, in timp ce laserul este o metoda considerata mai agresiva.

De cate sedinte am nevoie?
Epilarea se face in mai multe sedinte, in functie de tipul pielii, culoarea parului, dar si zona aleasa. Sedintele pot avea loc in intervale de patru si 12 saptamani, iar dupa o sedinta va disparea circa 70% din parul tratat. La cateva saptamani dupa, parul va aparea din nou, iar firele acestea vor fi noi si au crescut din alte radacini. La sedintele urmatoare se elimina acestea si tot asa, pana cand se vor distruge toate radacinile.

Efectele adverse nu ar trebui sa te ingrijoreze
Efectele adverse ale acestei epilari sunt: umflarea si inrosirea zonelor tratate timp de una sau doua zile, iar dupa cateva zile vor putea fi observate si firele negre in piele, adica firele de par arse, pe care pielea le elimina…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed