HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Epilarea definitiva cu laser – ghid complet

Epilarea definitiva cu laser – ghid complet

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Epilarea-definitivă-cu-laser.jpg

Epilatul reprezinta o problema pentru toate femeile, insa daca vrei sa scapi definitv de parul nedorit, poti folosi laserul, pentru ca este o metoda la care apeleaza din ce in ce mai multe persoane.

Epilarea definitivă cu laser

La ce riscuri te expui?

In mare parte, clinicile unde se practica metoda sunt aprobate de Ministerul Sanatatii, insa te poti informa despre medici, personal sau aparatura folosita, pentru a evita situatiile neplacute.

Cat costa?

Preturile variaza de la o clinica la alta si de zona pe care doresti sa o epilezi, iar cu cat suprafata este mai mare, cu atat si pretul va fi mai mare. In general, daca vrei sa scapi de mustata costa circa 200 de euro, pentru axial, 500 de euro, pentru bikini pana la 800 de euro, iar pentru picioare, peste 1000 de euro.

Cine poate apela la aceasta metoda?

Din nefericire, laserul nu poate fi folosit de oricine, pentru ca nu va da rezultate la toata lumea. Fiecare clinica iti va face mai multe controale si se va informa despre starea ta de sanatate pentru a se asigura ca nu va exista sansa sa apara complicatii.

Exista contraindicatii?

De preferat ar fi ca pacienta sa aiba parul de culoare inchisa si nu trebuie sa aiba probleme cu epiderma in locul in care va avea loc epilarea. In plus, este interzisa plaja pe intreaga perioada a tratamentului, iar intre sedinte nu trebuie folosite ceara, crema depilatoare sau epilatorul, ci doar crema de ras.

Este dureros?

Cele mai multe femei spun ca da, insa frumusetea vine cu un pret, iar pe langa partea financiara, mai este si aceasta parte mai dureroasa.

Exista efecte secundare?

Precum alte tehnici de epilare, si laserul prezinta cateva riscuri, unele dintre ele fiind temporare: durere, roseata, inflamatii sau echimoze, care insa ar trebui sa dispara dupa 48 de ore de la interventie, si mai exista si probleme mai grave, precum arsuri sau infectii.

Cate sedinte sunt necesare?

Sunt necesare mai multe sedinte, in functie de tipul de par al fiecarei persoane, dar, in general, este nevoie de sase, pana la opt saptamani, iar intre fiecare sedinta se lasa un timp de repaus intre sapte si zece zile.

Care sunt rezultatele?

In mare parte, rezultatele vor fi cele dorite; nicio clinica nu va promite o disparitie de 100% a parului, dar unele dintre ele ofera sedinte suplimentare pentru cazurile in care pacientele nu sunt multumite de rezultat…

– inainte si dupa fiecare sedinta, trebuie evitata expunea la soare timp de doua zile;
– tratamentul pe pielea alba are efecte mai bune; din acest motiv, aceste interventii sunt sugerate a fi facute iarna;
– cateva medicamente cresc sensibilitatea pielii la acest laser si trebuie reduse sau evitate;
– daca se efectueaza epilarea axiala, deodorantul nu trebuie folosit timp de 12 ore de la o sedinta.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed