HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Exfolierea unghiilor – cauze si prevenire

Exfolierea unghiilor – cauze si prevenire

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
Exfolierea-unghiilor-cauze-si-prevenire in Ingrijirea corpului

Cand te lupti cu exfolierea unghiilor, ar trebui sa urmezi pasii necesari pentru a repara problema. Exfolierea unghiilor este numita onicoschizie si exista o multime de cauze care contribuie la aparitia acesteia.

Exfolierea unghiilor - cauze si prevenire

Unghiile de la maini cresc foarte incet, asa ca iti va lua ceva timp sa repari problemele, dar este important sa indepartezi cauzele pentru exfolierea unghiilor pentru a te asigura ca nu va mai aparea din nou.

Unghiile exfoliate si anemia

Deficienta de fier este adesea responsabila pentru exfolierea unghiilor. Cand esti anemica, este posibil sa ai si alte simptome inainte de aceasta, inclusiv dureri de cap, piele palida si pierderea poftei de mancare. Sa te asiguri ca nivel de fier este normal este un pas important, daca dai unghiilor ingrijirea de care au nevoie.

Lipsa apei si exfolierea unghiilor

Hidratarea este un alt dusman al unghiilor tale. Udand si uscand unghiile prea des se poate ajunte la unghii mai delicate, atat la maini, cat si la picioare, mai predispuse la exfoliere si rupere. Evita hidratarea prelungita purtand manusi cand tii mainile in apa pentru mai mult timp si evita baile si dusurile foarte lungi.

Exfolierea unghiilor si expunerea la chimicale

Produsele de curatare a obiectelor casnice pot avea un impact mare asupra pielii si unghiilor. Multe chimicale pot duce la despicarea unghiilor, de la ciment la orice alte produse alcaline sau substante acide. Chiar expunerea prelungita la apa sarata poate cauza despicarea unghiilor.

De ce se despica unghiile: folosirea excesiva a produselor pentru unghii

Anumite tratamente si produse pentru unghii sunt la fel de rele precum chimicalele dure. Acetona poate avea un efect mare asupra unghiilor despicate, asa ca asigura-te ca folosesti doar produse pentru indepartat oja fara chimicale. Alte produse care pot fi cauze ale exfolierii unghiilor includ adezivii folositi pentru aplicarea unghiilor false.

Ce afectiuni medicale cauzeaza despicarea unghiilor: 

Cand te intrebi de ce se despica unghiile, nu exclude o afectiune medicala grava daca ai alte simptome; exfolierea unghiilor poate fi cauzata de o varietate de boli de piele, ca psoriazis sau probleme ale sistemului endocrin, ca hipotiroidism.

Prevenirea exfolierii unghiilor

Sa protejezi unghiile de orice trauma evidenta este un pas important cand te ingrijoreaza unghiile despicate. Te poate ajuta si reducerea produselor pentru indepartat oja, folosindu-le o data sau de doua ori pe luna…

Alta metoda de prevenire poate fi hidratarea cuticulelor si unghiilor cu o lotiune de maini, dar daca problema exista deja, aplica un strat de lac de unghii pentru a repara unghiile exfoliate.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed