HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Îmbunătățiți circulația periferică

Îmbunătățiți circulația periferică

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
Îmbunătățiți-circulația-periferică1 in Ingrijirea corpului

Îmbunătățiți circulația periferică folosind metode tradiționale care și-au dovedit eficiența. În cele ce urmează, vă prezentăm cele mai bune tratamente naturiste pentru a vă remedia circulația sangvină atunci când mâinile și picioarele sunt tot timpul reci.

Îmbunătățiți circulația periferică

Îmbunătățiți circulația periferică folosind băile

– Băi cu extract de nalbă. Puneţi, imediat ce v-aţi trezit, 300 g plantă în șase litri de apă. Ţineţi amestecul la macerat zece ore. Seara, încălziţi lichidul şi staţi cu picioarele în el 20 de minute.

– Băi cu urzică şi tătăneasă. Puneţi în cinci litri de apă caldă câte un pumn de frunze din ambele vegetale. Staţi cu picioarele în această infuzie zece minute. Repetaţi în fiecare seară.

– Băi cu decoct complex. Faceţi un amestec în părţi egale din coada-calului, conuri de hamei, scoarţă de stejar şi scoarţă de salcie. Puneţi patru linguri de plămadă într-un litru de apă şi lăsaţi să se macereze de dimineaţa până seara. Fierbeţi apoi totul zece minute. Faceţi, înainte de culcare, o baie la picioare cu decoctul cald, timp de 20 de minute. După aceea, ungeţi tălpiţe cu un unguent din spânz, ienupăr şi castane, achiziţionat de la magazinele cu profil naturist.

Îmbunătățiți circulația periferică ținând cont de următoarele reguli

•    Nu purtaţi haine strâmte, care să îngreuneze circulaţia sângelui.

•    Puneţi-vă mai multe straturi de îmbrăcăminte, mai subţiri şi neapărat confecţionate din materiale naturale, de tipul lânei, bumbacului sau inului. Purtaţi mănuşi şi căciulă.

•    Aplicaţi un antiperspirant special pe tălpi. Chiar şi pudra de talc le ajută să rămână uscate mai mult timp.

•    Nu abuzaţi de cafea, băuturi foarte dulci, alcool sau ceai negru. Deşi creează o primă senzaţie de încălzire, de fapt contractă vasele sangvine şi ridică tensiunea arterială.

•    Evitaţi fumul, care este vasoconstrictor şi, în plus, favorizează formarea plăcilor de aterom pe pereţii arterelor, îngreunind circulaţia.

Apelați la ajutorul ceaiurilor ca să vă îmbunătățiți circulația periferică

•    Păducel. Turnaţi peste o linguriţă de plantă 200 ml apă clocotită. Lăsaţi la infuzat un sfert de oră, apoi strecuraţi. Beţi intreaga cantitate pe parcursul unei zile.

•    Angelică. Fierbeţi o lingură de pudră de rădăcină în trei căni de apă, până ce se reduce la 500 ml. Strecuraţi şi beţi întreaga cantitate pe parcursul unei zile.

•    Măceşe. Fierbeţi două-trei linguriţe de fructe în 250 ml apă, timp de zece minute. Strecuraţi şi beţi trei căni de ceai pe zi.

•    Infuzie complexă. Faceţi un amestec în părţi egale din Coada-şoricelului, frunze de dud, nalbă, frunze de nuc, păpădie, conuri de hamei. Turnaţi peste o lingură de amestec 250 ml de apă clocotită. Strecuraţi după 15 minute. Beţi trei doze de ceai zilnic, între mese.

Preparate de uz extern ce vă ajută să vă îmbunătățiți circulația periferică

Aplicaţi pe tălpi cataplasme cu rădăcină rasă de ghimbir (30 g), amestecată cu faină de muştar (30 g) şi puţină apă caldă. Menţineţi timp de 45 de minute. Repetaţi tratamentul o dată la două săptămâni…

Unguent. Zdrobiţi un ardei iute, miezurile de la mai multe castane sălbatice, apoi turnaţi ulei de măsline cât să le acopere. Lăsaţi la macerat două săptămâni, după care mixaţi conţinutul. Cu pasta obţinută masaţi picioarele când sunt reci şi dureroase.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed