Învață cum să te epilezi ca la salon

Share

Sezonul cald reprezinta cea mai potrivita perioada in care picioarele trebuie sa fie perfect bronzate si epilate. Insa, epilarea lasa si mici leziuni problematice care strica aspectul potrivit. Iata cateva metode de prevenire:

Învață cum să te epilezi ca la salon

Igiena – un prim pas in prevenirea foliculitei este o igiena potrivita, realizata corect cu sapun antibacterian, care trebuie folosit inainte de epilat, dar si cateva zile dupa acest moment, pentru ca acesta va scadea riscul de infectie.

Exfolierea subtiaza stratul subtire al epidermei si ajuta firele de par sa ajunga la suprafata intr-un mod mai simplu. Acest pas trebuie realizat cu atentie, nu numai inainte ci si dupa epilare, pentru ca exista posibilitatea ca firele sa creasca sub piele.

Lubrifierea parului – atunci cand vrei sa folosesti lama, trebuie sa fii sigura ca aplici pe piele un produs de calitate, care ajuta la lubrifierea firelor de par, in caz contrar, folosirea lamei pe pielea umeda, dar nelubrifiata, va produce mici fisuri care se vor putea infecta.

Pudra antibiotica – dupa epilare se recomanda un produs sub forma de pudra, care sa poata mentine pielea uscata; in caz contrar, vara se pot obtura porii, iar transpiratia pe o piele abia epilata va avea un efect iritant.

Evita hainele stramte – la fel ca si in cazul transpiratiei, folosirea hainelor stramte poate avea acelasi efect de acoperire a porilor care irita pielea…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news