Home FRUMUSETEIngrijirea corpului Manualul complet al îngrijirii unghiilor

Manualul complet al îngrijirii unghiilor

autor Elena Yvette
610 views 2 minute timp de citit

Iata cateva trucuri care te ajuta atunci cand iti doresti o manichiura impecabila mai multe zile la rand.

Manualul complet al îngrijirii unghiilor

Curata unghiile
Daca pe unghii au ramas urme de ulei, crema sau apa, atunci oja nu va mai intra la fel de bine pe unghii. Inaintea aplicarii lacului de unghii, va trebui sa iti stergi unghiile cu acetona si sa tamponezi zona cu o discheta uscata din bumbac.

Unghii perfect netede
Trebuie sa iti pilesti unghiile cu o pila fina si sa nu uiti nici partea de deasupra in cazul in care sunt exfoliate. In acest mod, vei preveni exfolierea unghiei cu tot cu oja.

Cea mai buna oja
Daca obisnuiesti sa mergi la saloanele de infrumusetare pentru a-ti face manichiura, un sfat foarte bun este sa iti aduci propria oja. In aceste saloane, lacurile de unghii sunt umplute si cu acetona pentru a le prelungi termenul de valabilitate, insa acest lucru le va scadea rezistenta, iar manichiura va rezista mai putin. Astfel, vei evita acest lucru.

Baza pentru lac de unghii
In anumite saloane de cosmetica, suprafata unghiei este pilita prin intermediul unei pile fine pentru ca astfel oja va adera mai bine. Partea mai putin buna este ca aceasta metoda este daunatoare unghiilor. Cea mai buna varianta este aplicarea unui lac de baza pentru manichiura si, in acest mod, oja va fi mai puternica si aderenta la fel.

Rotunjeste marginile
Se aplica baza pentru oja rotunjind in zona varfurile pentru ca acestea sa fie asigurate complet. Astfel apa nu va mai ajunge intre unghie si oja, manichiura rezistand o perioada mai mare de timp.

Repara imediat micile greseli
Micile accidente au loc cand oja nu este uscata complet si sunt foarte deranjante. Le poti repara utilizand putin ulei de masline si sa masezi usor zona cu probleme dupa ce se usuca oja, astfel indreaptandu-se denivelarea…

Evita caldura intensa
Desi pare sa fie uscata complet, oja are nevoie de circa 12 ore pentru a fi intarita 100%. Caldura poate „dauna” acestui proces, asa ca va trebui sa eviti sauna sau apa foarte fierbinte.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies