HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Masajul mâinilor are efect antistres

Masajul mâinilor are efect antistres

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 863 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/11/Masajul-mâinilor-are-efect-antistres.jpg

Masajul mâinilor are efect antistres, iar acest lucru este dovedit de către specialiștii în domeniu, care au realizat numeroase studii. În acest articol, vă prezentăm cele mai indicate metode de a vă masa mâinile, precum și trucuri prin care vă puteți relaxa mai rapid.

Masajul mâinilor are efect antistres, deoarece, la fel ca în tălpi, în palme se găsesc puncte reflexogene specifice fiecărui organ. Masarea lor determină potenţarea tuturor funcțiilor fiziologice şi înlătură tensiunile nervoase de zi cu zi.

Obiectivul masajului mâinilor

Masajul mâinilor are efect antistres însă pe lângă înlăturarea efectelor nefaste aduse de factorii ce provoacă stresul asupra psihicului, se obţine în același timp și înfrumuseţarea pielii mâinilor, precum şi protejarea tinereții ei.

Cea mai bună metodă de a masa mâinile

Pe o piele foarte curată, căreia i s-a aplicat eventual în prealabil un tratament de gomaj (ca pentru față), aplicați o cremă hidratantă. Ca şi cum aţi vrea să introduceți nişte mănuşi prea strâmte, masați fiecare deget în parte, de la vârf spre bază, insistând la nivelul articulațiilor. După aceea, presați uşor diferite zone ale palmei, folosindu-vă de degetul mare de la cealaltă mână. Lăsaţi-l sa alunece pe toată suprafața interioară, până la încheietură, de mai multe ori la rând. Repetați cu cealaltă mână. La final, apucați delicat fiecare deget şi trageți-l uşor.

Remediu miraculos

Masajul mâinilor are efect antistres, iar pentru a obține un remediu miraculos, vă recomandăm să aplicați gel de aloe vera, care se găseşte oriunde în farmacii şi plafare. Acest produs este foarte bogat în acizi aminici, oligoelemente şi vitamine, fiind de neegalat în hidratarea şi hrănirea epidermei. Insistați mai ales în jurul unghiilor, unde pielea se usucă şi se descuamează mai des, iar în timp veți observa rezultatele benefice dorite.

SFATUL SPECIALISTULUI

Conform specialiștilor, există diverse secrete pentru a realiza cele mai bune metode de masaj al mâinilor prin care vă puteți relaxa. De exemplu, închideţi ochii şi apăsaţi uşor punctul reprezentând zona reflexă a plexului solar, situat pe prima falangă a degetului inelar. Acest exerciţiu are efect antistres şi ajută digestia.

Truc util

Nimic nu trădează mai bine vârsta unei persoane ca petele brune care apar pe dosul mâinilor. Există diverse tipuri de produse care conţin antioxidanți, agenţi de înălbire şi un filtru solar protector. Utilizați-le fără rezerve, căci sunt într-adevăr eficiente. Rezultate bune oferă şi sucul natural de lămâie, aplicat zilnic pe pielea curată.

Special: Aveți în permanență mâinile reci? Dacă da, atunci vă sugerăm să plimbați câteva bile din lemn sau din plastic în palme pentru a stimula zonele de presopunctură şi a vă reactiva circulația sangvină…

Reţetă de casă

Masajul mâinilor are efect antistres însă pentru a vă catifela mâinile există diferite rețete de casă la care puteți apela, deoarece sunt ușor de realizat și de aplicat. Vă recomandăm și noi o rețetă de casă foarte eficientă: ca pielea palmelor să fie întotdeauna fină, iar unghiile rezistente şi aspectuoase, puteți aplica o metodă specifică vietnamezilor, care obişnuiesc să-şi maseze câteva minute pe zi mâinile cu câteva picături de ulei de susan călduț.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed