Remedii pentru arsurile solare

Share

Este bine să ne interesăm despre remedii pentru arsurile solare , pentru a fi la curent cu toate informațiile necesare. În cele ce urmează, vă prezentăm cum puteți evita provocarea arsurilor de către expunerea la soare și cum le puteți vindeca în cazul în care pielea v-a fost afectată, precum și care sunt implicațiile arsurilor solare.

Remedii pentru arsurile solare

 

Există diverse tipuri de remedii pentru arsurile solare. În ciuda sfaturilor insistente ale medicilor privind expunerea moderată la soare în perioada verii, arsurile solare continuă să fie o problemă frecventă în fiecare an. Cu astfel de leziuni se confruntă persoanele care stau în exces la plajă sau care petrec prea mult timp în aer liber pe caniculă fără a se proteja de radiaţiile vătămătoare.

Se recomandă să ascultați sfaturile specialiștilor, care spun că cel mai important lucru este să vă retrageţi la umbră de îndată ce observaţi chiar și cel mai mic detaliu care arată că pielea dvs. s-ar putea să fie afectată, căci puteți aplica anumite remedii pentru arsurile solare chiar de la început, pentru a evita agravarea acestora. În ziua următoare trebuie neapărat să vă feriţi de razele soarelui, inclusiv de contactul indirect cu acestea, căci razele ultraviolete vă pot afecta chiar și așa.

Efectele arsurilor solare pot fi foarte de periculoase. De exemplu, pot genera apariţia unor pete pigmentate pe epidermă, precum și riduri. Cu toate acestea, nu înseamnă totuşi să nu ieșim din casă până în luna octombrie, ci doar să ne luăm măsurile de precauție necesare, și anume: să îmbrăcăm lenjerie lejeră în culori deschise, să purtăm pe cap șepci sau pălării, să ne aplicăm pe pielea expusă creme protectoare anti-ultraviolete.

Remedii pentru arsuri solare 

Dacă se ajunge în situaţia de a fi exagerat cu expunerea la soare (acest lucru se poate întâmpla uneori chiar fără voia noastră), specialiștii recomandă câteva soluţii rapide, care pot ameliora mult suferinţa:

•    Prima măsură constă în răcorirea pielii prin aplicarea repetată de comprese inmuiate în infuzie de ceai negru sau de coajă de stejar.
•    Ungerea arsurii cu smântână ori cu iaurt de la frigider și punerea de cuburi de gheaţă au, de asemenea, un efect liniştitor – reprezintă niște remedii pentru arsurile solare, ce se află la îndemâna oricui.
•    După ce epiderma a revenit la o temperatură apropiată de cea normală, ungeţi-vă cu o alifie hidratantă. Poate fi o cremă obişnuită, destinată îngrijirii corpului, însă cele mai bune sunt loţiunile speciale care se aplică după plajă.
•    Gelul pe bază de Aloe vera, care se găseşte la orice farmacie sau plafar, contribuie la vindecarea leziunilor.

Rețineți: Nu se indică, in schimb, utilizarea cremelor care conţin uleiuri, deoarece acestea impiedică pielea se răcească. Se recomandă totodată să nu se utilizeze timp de câteva zile parfumuri cu alcool şi geluri de duş, pentru a nu stresa mai mult epiderma…

IMPORTANT DE REȚINUT

Dacă mai mult de 20% din suprafaţa corpului este afectată de arsuri, ceea ce se poate întâmpla când stăm la plajă între orele 10:00-18:00, trebuie solicitat ajutorul unui medic. Consultul unui specialist este obligatoriu când leziunile sunt însoţite de insolaţie.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news