Home FRUMUSETEIngrijirea corpului Rosul unghiilor – 7 sfaturi ca să scapi de acest tic nervos

Rosul unghiilor – 7 sfaturi ca să scapi de acest tic nervos

autor Elena Yvette
1k views 2 minute timp de citit

Cei mai multi dintre noi nu constientizam cat de grav este obiceiul de a ne roade unghiile. Acest obicei este considerat un tic nervos aparut dupa o stare de anxietate sau, uneori, de plictiseala.

Rosul unghiilor

Conform studiilor, roaderea unghiilor este din ce in ce mai frecvent intalnita la copii si la tineri, iar acest fenomen dispare in jurul varstei de 30 de ani. De cele mai multe ori, nici nu ne dam seama cand ne roadem unghiile, chiar daca vrem sa scapam de acest obicei. Iata cateva solutii simple prin care puteti sa scapati de el:

Lacul cu gust neplacut
Unghiile se acopera cu un lac special ce are un gust neplacut si cu siguranta de va scapa de acest obicei.

Metode alternative
Poti apela oricand la yoga, exercitii de respiratie sau sa folosesti niste mingi antistres, care te pot face sa uiti de acest tic.

Banda de cauciuc
Se mai poate folosi o banda de cauciuc tip bratara si astfel, cand simtiti nevoia de a roade unghiile, va dati seama ce doreati sa faceti si veti renunta.

Aspectul unghiilor
Daca unghiile sunt taiate si ingrijite intotdeauna, puteti sa renuntati la roaderea lor in favoarea manichiurii perfecte.

Apa calda cu sare
Unghiile care nu cresc se inmoaie in apa calduta in care se dizolva sare si astfel cresterea va fi stimulata.

Vitamina B
Este cunoscut faptul ca suplimentele cu aceasta vitamina va ajuta la intarirea unghiilor, facandu-le mai puternice in fata microbilor.

Ulei de migdale
Pe langa vitamina B, pentru intarirea unghiilor se mai poate apela si la uleiul de migdale sau la cel de masline putin incalzit, pentru ca si acestea pot ajuta…

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies