HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Sfaturi pentru sanatatea unghiilor

Sfaturi pentru sanatatea unghiilor

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 800 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/05/sanatatea-unghiilor.jpg

Se considera ca unghiile cresc pana la 3 milimetri lunar insa aceasta viteza si sanatatea unghiilor se pot modifica in functie de dieta, dar si de ingrijire.

sanatatea unghiilor

Anumite persoane au de la natura unghiile tari si rezistente, dar cei mai multi dintre noi le avem fragile, rupandu-se usor si des, fiind foarte greu sa le pastram mai lungi. Insa, daca tinem cont de o alimentantie sanatoasa si aplicam produsele special destinate ingrijirii unghiilor, sanatatea unghiilor poate fi mentinuta.

Viteza cresterii este oglindita in alimentatia noastra insa problemele dese apar din cauza mai multor factori, printre care si spalarea lor de prea multe ori, manichiura efectuata zilnic, dar si unii detergenti mai duri. Pentru sanatatea unghiilor, se recomanda suplimente dietetice si substantele nutritive, adica gelatina sau biotina (vor stimula cresterea lor) care actioneaza de la baza unghiilor.

De asemenea, sunt foarte importante pentru sanatatea unghiilor si niacina si vitamina B6, iar din alimentantia zilnica nu trebuie sa lipseasca vitaminele A, C, D, E, fier, calciu, zinc si multe altele, pentru ca unghiile noastre sa fie capabile sa creasca lungi si puternice. In anumite cazuri, se pot adauga suplimente alimentare ce ne aduc substante importante, acestea avand efecte benefice si asupra organismului.

Cresterea unghiilor poate fi stimulata de catre manichiura frecventa, deoarece un masaj al mainilor este considerat foarte relaxant si ajuta ca circulatia sangelui sa fie corecta. Prin impingerea cuticulelor se pot obtine unghii lungi si frumoase.

De asemenea, se pot adauga si uleiuri bogate in antioxidanti sau substante nutritive, atunci cand se efectueaza masajul cuticulelor, pentru ca acestea vor ajuta mult la sanatatea unghiilor. Uleiurile pentru unghii se lasa la actionat cateva ore pentru a-si putea face efectul. Astfel se va recomanda ca aceasta „procedura” sa fie efectuata seara inainte de culcare, pentru ca uleiurile vor intra in piele in timpul noptii…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed