HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Soluții naturale ca să scapi de respirația urât mirositoare

Soluții naturale ca să scapi de respirația urât mirositoare

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 998 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Soluții-naturale-ca-să-scapi-de-respirația-urât-mirositoare.png

Ca să ai o respiraţie proaspătă, trebuie să mergi cu regularitate la stomatolog, să-ţi cureţi dinţii şi să ai grijă la ceea ce mănânci. Descoperă cele mai bune soluţii naturale care alungă halena!

Soluții naturale ca să scapi de respirația urât mirositoare

Un periaj corect al danturii, utilizarea aţei dentare, precum şi a apei de gură limitează dezvoltarea bacteriilor responsabile de generarea unei respiraţii urât mirositoare, sau aşa-numitei halene.

Alimentele consumate, precum şi problemele digestive cu care te confrunţi pot accentua  problema respiraţiei urât mirositoare.

Controlul stomatologic regulat pentru o igienizare făcută în mod profesional şi detartrajul pot ajuta la înlăturarea acestei probleme stânjenitoare. Există însă şi unele soluţii naturale care pot te ajuta pe termen lung:

1. Pătrunjelul

Este un excelent remediu împotriva halenei. Pune la fiert timp de zece minute un ibric cu apă apoi adaugă câteva frunze de pătrunjel. După  îndepărtarea de pe foc, adaugă şi câteva cuişoare şi amestecă-le în timp ce se răceşte. Foloseşte zilnic amestecul rezultat, drept apă de gură sau pentru a face gargară.

2. Consumul ridicat de apă plată

Vei împiedica astfel senzaţia de uscare a gurii care favorizează producerea salivei ce curăţă gura de bacteriile dăunătoare.

3. Ia enzime digestive dacă ai probleme cu digestia

Uneori, cauza respirației urât mirositoare este digestia deficitară. De aceea, se recomandă să iei capsule cu probiotice sau cu enzime digestive pentru a ajuta procesul de digestie. De asemenea, mirosul neplăcut al gurii poate fi eliminat urmând o cură de detoxifiere.

4. Ia suplimente cu pudră de lucernă

Pulberea de lucernă, datorită conținutului său ridicat în clorofilă, ajută la curăţarea sângelui şi a colonului de reziduurile toxice care constituie o cauză a respiraţiei urât mirositoare.

5. Mănâncă lămâie după ce ai consumat ceapă sau usturoi

Imediat după mesele care conţin usturoi sau ceapă, pentru a atenua mirosul, poţi mânca o felie de lămâie.

6. Beai ceai de cuișoare sau mestecă două sau trei cuişoare

Efectul antibacterian al cuişoarelor este foarte cunoscut. Fierbe două sau trei cuişoare într-o cană cu apă și lasă-le la infuzat 20 de minute pentru a obţine un ceai. Un efect asemănător îl are mestecarea a două sau trei cuişoare.

7. Mănâncă câteva felii de măr după masă

Pentru curăţarea dinţiilor şi împiedicarea dezvoltării bacteriilor imediat după o masă luată la serviciu, când nu ai posibilitatea să te speli pe dinţi, consumă câteva felii de măr…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed