Home FRUMUSETEIngrijirea corpului Stop bătăturilor și călcâielor crăpate!

Stop bătăturilor și călcâielor crăpate!

autor Elena Yvette
952 views

Stop bătăturilor și călcâielor crăpate! În acest articol, vă propunem unele dintre cele mai eficiente remedii naturiste contra bătăturilor și problemelor cauzate de tălpile și călcâiele crăpate.

Stop bătăturilor și călcâielor crăpate!

Stop bătăturilor și călcâielor crăpate! Iată cum puteți redobândi sănătatea și frumusețea picioarelor dumneavoastră, cu ajutorul unor tratamente naturiste pe care le puteți realiza acasă atunci când aveți bătături, călcâiele crăpate sau aspre, ori tălpile obosite.

Otet de crin

Spuneți stop bătăturilor și călcâielor crăpate folosind oțet de crin. Pentru a putea face acest lucru, este nevoie să puneţi la macerat pentru nouă zile în oţet câteva petale de crin. Strecuraţi şi aplicaţi-le pe bătături, fixându-le cu ajutorul unui bandaj. Repetaţi operaţiunea mai multe zile la rând, până se vindecă bătăturile.

Cremă cu ulei de lămâie

Cum puteți spune stop bătăturilor și călcâielor crăpate, folosind cremă cu ulei de lămâie? Vă recomandăm să folosiţi următoarea cremă cu ulei de lămâie pe care o puteți prepara acasa destul de simplu: amestecaţi 50 g cremă grasă cu şase picături de ulei esenţial de lămâie şi şase picături de ulei esenţial de mentă. Omogenizaţi, ţineţi la rece şi folosiţi-o în strat gros în fiecare seară, înainte de culcare.

Ceai negru versus transpiratie

Spuneți stop bătăturilor și călcâielor crăpate cauzate de transpirație: puneţi în patru litri de apă clocotită patru plicuri de ceai negru. Lăsaţi să fiarbă timp de zece minute la foc mic. Faceţi băi la tălpi în lichidul cât se poate de fierbinte, pe durata unui sfert de oră. Repetaţi de două ori în fiecare zi și veți observa îmbunătățiri considerabile.

Spanac pentru pielea uscată a gleznelor

Pentru a hidrata pielea fină care acoperă gleznele, nimic nu se compară cu o mască ce conține vitamina A. Amestecaţi 250 g brânză de vaci moale cu o mână de spanac verde, tăiat mărunt. Întindeţi pe picioare și lăsaţi să acţioneze circa un sfert de oră, apoi clătiţi-vă cu apă călduţă. Aplicaţi un strat consistent de cremă hidratantă. Repetaţi tratamentul de două ori pe săptămână.

Miere pentru tălpi aspre

Dacă vă confruntați cu situația neplăcută de a avea tălpi și călcâie aspre, atunci folosiți unul dintre cele mai celebre tratamente naturiste: mierea! Aceasta are proprietăți de hidratare, curățare împotriva bacteriilor și catifelează pielea aspră a picioarelor. Într-o oală umplută cu două sau trei litri de apă caldă se dizolvă 250 g de miere. Apoi, lichidul se toarnă într-un lighean și se țin picioarele în el timp de 20 de minute…

Cremă de gălbenele făcută acasă

Crema de gălbenele este foarte bună în cazul în care aveți călcâiele crăpate. Se ia un vas mic și se pun la topit șapte linguri de unt, după care se adaugă trei linguri de flori de gălbenele care au fost mărunțite foarte fin, o lingură de miere zaharisită și una de ceară de albine. Se lasă pe foc zece minute pentru a se dizolva, apoi se strecoară prin tifon și se pune într-un recipient care se ține la frigider. Se folosește oricând este cazul.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed