Terapie pentru sindromul membrelor reci

Share

O terapie pentru sindromul membrelor reci trebuie luată în considerare mai ales pe perioada iernii. Un număr deloc de neglijat de persoane se confruntă în această perioadă a anului cu aşa-numitul sindrom al mâinilor şi picioarelor reci, problemă care poate fi rezolvată printr-o abordare naturistă.

Terapie pentru sindromul membrelor reci

Apelați la o terapie pentru sindromul membrelor reci dacă vă numărați printre acele femei care orice ar face, par a nu reuși să își încălzească mâinile și picioarele. Nu vă speriați, căci pentru aceste probleme ce țin de circulația periferică defectuoasă există soluții practice, prin care vă puteți îmbunătăți circulația sangvină, ceea ce va determina buna funcționare a organismului și, implicit, veți putea avea mâinile și picioarele calde. Tot ce trebuie să faceți este să urmați recomandările specialiștilor, pe care vi le prezentăm în cele ce urmează.

BĂI

Încercați următoarea terapie pentru sindromul membrelor reci: în fiecare dimineață, se pune un sfert de kilogram de nalbă uscată (frunze, flori și tulpini) în doi litri de apă și se lasă până seara, când maceratul este încălzit până la o temperatură suportabilă. Se stă astfel câte un sfert de ceas cu palmele, apoi cu tălpile scufundate în extract. Se fac asemenea băi de două sau de trei ori pe săptămână, cât ţine sezonul rece și veți observa de fiecare dată cum sângele se pune în mișcare, încălzindu-vă mâinile și picioarele.

MASAJE

O altă terapie pentru sindromul membrelor reci este și aceea a masajului. Se combină zece linguriţe de ardei iute mărunţit cu 200 ml oţet de mere și cu 500 ml alcool sanitar. Se lasă şapte zile la macerat, apoi se strecoară lichidul. Se frecţionează zilnic mâinile şi picioarele cu puţin din această tinctură, care accelerează circulația sangvină. Acest masaj se aplică zilnic.

CEAIURI DE UZ INTERN

O altă terapie pentru sindromul membrelor reci, de foarte mare efect, este și cea prin ceai. Se prepară un amestec de păducel, talpa-gâştei, măceşe, urzică şi coada-calului, în părţi egale. Se toarnă peste patru linguri de plămadă vegetală un litru de apă docotită, se acoperă vasul pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau trei căni pe zi, după mesele principale. Persoanele care sunt alergice la vreunul dintre componentele respective nu trebuie să consume acest tip de ceai.

Ceaiul de păpădie. Se prepară un ceai din 50 g păpădie (frunze și rădăcini uscate, mărunțite) la un litru de apă și se fierbe două minute, apoi se lasă la infuzat timp de zece minute. Se bea câte o cană înaintea celor trei mese principale ale zilei.

Ceai de anghinare. Se amestecă o lingură de frunze de anghinare la 250 ml apă fiartă (clocotită) și se lasă la infuzat timp de 15 minute. Acest ceai se consumă de trei ori pe zi, între mesele principale.

ALIMENTAȚIE ADECVATĂ

Mâinile și picioarele reci pot indica și carența fierului din organism, deoarece acesta este esențial transportul oxigenului în sânge. În general femeile, mai ales cele trecute de vârsta de 40 de ani, sunt foarte predispuse carenței de fier, deoarece nu îl pot asimila la fel de bine precum bărbații.

Asigurați-vă că introduceți în alimentația de zi cu zi multe alimente bogate în fier: dovleac, semințe, ficat de porc, cereale integrale, pudră de cacao, soia, andive, scoici, fasole, orez brun, broccoli, spanac, pătrunjel…

Este bine de știut și că vitamina C ajută la creșterea absorbției fierului în organism.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente