Home FRUMUSETEIngrijirea corpului Tratament pentru unghii

Tratament pentru unghii

autor Elena Yvette
1k views 2 minute timp de citit

Oricarei persoane i se intampla sa nu fie multumita de propriile unghii, asa ca daca ti se intampla la fel, nu e mare tragedie. Iata cateva sfaturi pe care ar trebui sa le respecti:

Tratament pentru unghii

Nu iti brusca unghiile
Pentru ca manichiura sa fie pe masura, se incepe prin stergerea unghiilor cu un dizolvant special, pentru ca lacul existent (daca exista) sa fie indepartat. Se pune putin dizolvant pe vata sau pe un servetel demachiant si se aplica pe unghii, pret de cateva secunde, pana se dizolva lacul insa atentie, pentru ca daca lasi mai mult timp dizolvantul pe unghie, acestea se degradeaza din ce in ce mai mult.

Tratament pentru unghii
Se tin degetele in ulei cald si astfel se hidrateaza cuticulele si pielea din jurul unghiilor. Intr-un recipient, se amesteca o lingura de ulei de masline cu circa un sfert de lingura de zeama de lamaie, apoi se tin degetele inmuiate pentru zece minute, dupa care se aplica un strat protector.

Inaintea aplicarii lacului trebuie sa te speli pe maini, pentru a ca uleiul sa fie indepartat. In plus, trebuie indepartata orice grasime prezenta pe unghie, pentru ca lacul protector sa isi faca efectul, iar ulterior sa fie aplicat si lacul colorat ales. Pentru ca unghiile noastre sa fie sanatoase se poate alege un tratament pe baza de vitamina A, care are acelasi rol ca zeama de lamaie…

Nu iti taia cuticulele
Indepartatea acestor cuticule este foarte daunatoare pentru unghiile fiecarei persoane, pentru ca unghia este mult mai expusa la orice infectie sau bactarie. In plus, daca lacul de unghii folosit are un continut mare de substante nocive pentru unghii, in timp, unghia va deveni mata, pierzandu-si din luciul natural. Astfel trebuie alese lacurile de calitate.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies