Home FRUMUSETEIngrijirea corpului Tratamente cosmetice cu lămâie

Tratamente cosmetice cu lămâie

autor Elena Yvette
147 vizualizari

Aceste tratamente cosmetice cu lămâie, care și-au dovedit eficiența, sunt extrem de indicate în frumusețe și sănătate. În acest articol, vă aducem la cunoștință unele dintre cele mai eficiente metode de înfrumusețare pe bază de lămâie.

Tratamente cosmetice cu lămâie

Multe tratamente cosmetice cu lămâie sunt foarte benefice. Prin conţinutul lor de vitamina C, lămâile, portocalele, precum și celelalte soiuri de citrice sunt dotate cu proprietăți multiple: întăresc sistemul imunitar, ţesuturile, atenuează ridurile, oferă strălucire părului. Destule virtuţi ca să instaureze și o stare minunată de bună dispoziţie, cu miros proaspăt si aromat.

Tonic pentru zilele calde

Gustul acru al lămâilor înviorează: un pahar de suc de lămâie băut dimineaţa ne aduce rapid în formă maximă și ne dă bună dispoziţie si energie ca să începem ziua în forță. Cine nu îl poate bea în stare pură, poate amesteca sucul de la două lămâi într-un litru de apă plată sau minerală – veți observa că veți dobândi un plus de vitalitate. În plus, lămâile au și efect în procesul de detoxifiere, ceea ce înseamnă că, prin eliminarea toxinelor din interior, veți dobândi sănătate nu doar în ceea ce privește organismul – tenul se va lumina și el.

Balsam pentru buze în zilele reci

Unul dintre cele mai bine tratamente cosmetice cu lămâie este balsamul de buze. Acesta înmoaie pielea şi îi imprimă un parfum deosebit. Amestecaţi câteva picături de ulei aromat de lămâie cu o cremă grasă pentru faţă și aplicați-o apoi cu regularitate pe buze. Acestea vor căpăta strălucire si se vor catifela.

Mască aromată pentru ten

O binefacere pentru pielea stresată o reprezintă masca aromată pentru ten preparată pe bază de lămâie: amestecaţi două linguri de brânză de vaci cu sucul de la o jumătate de lămaie și o jumătate de portocală. Aplicaţi pasta obţinută pe faţa curăţată înainte şi lăsaţi masca să se usuce. Apoi, spălaţi-o cu apă călduţă. Această mască netezeşte ridurile, întăreşte epiderma şi o împrospătează – rezultatul va fi unul demn de apreciat.

Ulei de lămâie contra celulitei

Este util de știut că uleiul de lămâie acționează împotriva celulitei, ceea ce îi conferă un statut important în materie de tratamente cosmetice cu lămâie. Momentul cel mai potrivit pentru aplicarea acestuia este după ce ați făcut baie, deoarece atunci este mult mai bine asimilat de piele. Așadar, după baie sau duș, se masează pielea în toate zonele ameninţate de celulită — și anume coapse, abdomen, braţe — cu ulei de lămâie sau portocale. Aceste tipuri de uleiuri se pot găsi la magazinele naturiste și acțiunea lor va fi vizibilă în timp.

Vitamine pentru păr

Vitaminele pentru păr care au în compoziția lor extract din lămâie sunt se numără și ele printre acele tratamente cosmetice cu lămâie ale căror rezultate nu vor întârzia să apară. Acestea repară părul despicat şi îi conferă luciu: o mască ce conține ulei de măsline şi lămâie. Amestecaţi într-o cană untdelemn de măsline cu sucul unei lămâi. Bateţi bine, până ce obţineţi o emulsie. Udaţi-vă părul, apoi zvântaţi-l într-un prosop. Aplicaţi emulsia cu lămâie, pe toată lungimea lui. Legaţi-vă la cap cu un prosop uscat. Staţi aşa două-trei ore, apoi spălaţi-vă cu şampon şi clătiţi-vă bine…

Parfumuri ușoare

În zilele călduroase, parfumurile obişnuite par grele şi înecăcioase. Înlocuiți-le cu apă de colonie aromată cu citrice — lămâie, portocale, grapefruit, mandarine. Sunt mai ieftine decât parfumurile de firmă şi se resimt ca o boare răcoroasă, naturală şi aromată.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies