HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Tratamente naturiste contra celulitei

Tratamente naturiste contra celulitei

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 818 views
Tratamente-naturiste-contra-celulitei in Ingrijirea corpului

Există tratamente naturiste contra celulitei, pe care orice femeie le poate aplica spre a ajunge să arate așa cum își dorește. În cele ce urmează, vă prezentăm cum puteți scăpa de celulită cu ajutorul unor metode naturiste, recomandate de experți, care și-au dovedit eficiența în numeroase studii de specialitate.

Tratamente naturiste contra celulitei

Aceste tratamente naturiste contra celulitei vă vor fi de mare folos dacă le aplicați conform recomandărilor. Sunt diferite metode prin care puteți elimina celulita: „din exterior” prin masaje terapeutice profesionale ori sport, și „din interior” prin următoarele remedii naturiste care nu sunt dăunătoare organismului, ci, din contră, au efecte benefice.

Tratamente naturiste contra celulitei

Celulita poate fi combătută „din interior”, utilizând principiile active din plante pentru eliminarea apei din ţesuturi, îmbunătăţirea circulaţiei locale, mobilizarea grăsimilor şi a reziduurilor stagnante care s-au depozitat de-a lungul timpului.

Pentru eliminarea apei şi toxinelor se întrebuințează plante diuretice, în cure de 20 de zile pe lună, timp de trei luni. Iată care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste contra celulitei, pe bază de plante diuretice:

• Cozi de cireşe – Se prepară un decoct din 5-10 g cozi de cireșe la o cană cu apă. Acestea se fierb timp de 15-20 de minute şi, după aceea, se beau câte trei căni pe zi.

• Coada-calului — Se prepară un decoct din patru sau cinci linguriţe din planta Coada-calului, la un litru şi jumătate de apă. Se fierb timp de zece minute, iar apoi ceaiul se bea în loc de apă.

• Urzică — Se realizează o infuzie din una sau două linguriţe de frunze mărunţite de urzică la o cană cu apă opărită. Se lasă 10-15 minute, după care se beau două sau trei căni pe zi.

• Brusture — Faceți un decoct din trei sau patru linguri de rădăcină mărunţită de brusture la un litru de apă. Se fierbe două minute. Întreaga cantitate din acest decoct de brusture se bea pe parcursul unei zile.

Pentru activarea circulației sangvine

Vă recomandăm să preparați următoarele tratamente naturiste contra celulitei, care vă ajută să o eliminați prin activarea circulației sangvine:

• Fructe de măceş – Se prepară un decoct sau infuzie din două linguri de măceşe la o jumătate de litru de apă. Cantitatea acestui decoct din fructe de măceș se bea pe parcursul unei zile.

• Fructe de coacăz negru – Se realizează o infuzie din două linguriţe de fructe  de coacăz negru, ce au fost zdrobite la o cană cu apă. Se lasă 15 minute, iar apoi se beau două căni pe zi din această infuzie.

• Ceaiul de Ginko Biloba – Această plantă are efect vasodilatator, iar studiile arată că stimulează circulația sângelui, ceaiul de Ginko Biloba fiind eficient nu doar în combaterea celulitei, ci ajută și la o mai bună concentrare a memoriei; acest ceai are proprietăți antioxidante, previne formarea și depunerea grăsimilor pe vasele sangvine…

• Ceaiul verde – Acest tip de ceai este renumit pentru faptul că are numeroase proprietăți benefice procesului de slăbire. ajutând la prevenirea și arderea grăsimilor. Conține mulți aminoacizi, fier, iod și vitamine (C, K, PP, B1, B2). Este foarte bun pentru combaterea celulitei. Infuzia de ceai verde trebuie consumată în decursul unei ore, deoarece altfel își pierde proprietățile; sunt recomandate cate trei sau patru căni pe zi.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed