Home FRUMUSETEIngrijirea corpului Trei reguli de bază înainte de a merge la bronzat

Trei reguli de bază înainte de a merge la bronzat

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 921 views
Trei-reguli-de-bază-înainte-de-a-merge-la-bronzat in Ingrijirea corpului

Cele mai multe cazuri de arsuri solare sunt consecinţa neglijenţei, a nerespectării sfaturilor cu privire la efectuarea corecta a băilor de soare. Fiecărui tip de piele îi corespunde un anumit timp de expunere fără riscuri. Astfel, cei cu pielea albă sunt mult mai sensibili decât cei cu pigmentul puternic, primii putând suferi leziuni chiar şi atunci când încearcă să se bronzeze treptat.

Trei reguli de bază înainte de a merge la bronzat

Dacă vă încadraţi în categoria „albicioşilor”, prima zi la plajă trebuie să se rezume la numai zece minute (câte două-trei pentru fiecare parte a corpului). Cei cu pielea smeadă pot totaliza 15-20 de minute. Creşteţi durata băii de soare cu încă cinci-zece minute zilnic, pentru a ajunge la sfârşitul unei săptămâni la 40-60 de minute.

Indiferent dacă sunteţi blonzi, roşcaţi ori bruneţi, mergeţi la plajă numai între orele 7-11 şi după ora 16; atunci, riscul insolaţiei, al şocului caloric şi al arsurilor este mai mic…

Nu uitaţi de produsele speciale pentru bronzat. Cremele, loţiuriile cu un indice corespunzător de protecţie solară trebuie folosite nu numai când staţi la plajă, ci şi la terasă sau când faceţi o plimbare, căci vă puteţi pricopsi cu arsuri şi in astfel de situaţii.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed