Marirea sanilor – implanturile mamare

Share

Multe femei nu sunt multumite de dimensiunea sanilor si apeleaza adesea la interventiile chirurgicale de marire. Trebuie stiut faptul ca implanturile mamare pot afecta mamografiile, iar daca se doreste alaptarea, este cruciala informarea medicului despre aceasta dorinta. Acest tip de interventie are mai multe scopuri, cum ar fi largirea bustului, remodelarea aspectului, ori pentru asigurarea unui echilibru pentru sanii care nu sunt egali.

Mărirea sânilor

Procedura

Exista mai multe tipuri de interventii chirurgicale, ori de-a lungul zonei de sub sani, ori in zona mameloanelor sau in zona axilelor. In plus, exista o tehnica mai noua si mai putin utilizata, in zona ombilicului, iar chirurgul trebuie sa stabileasca cea mai buna metoda pentru fiecare pacient in parte. Exista mai multe tipuri de implanturi, printre care cel cu gel, cu silicon sau cel solutii saline, iar chirurgul va stabili care optiune este optima pentru fiecare pacienta. Trebuie stiut faptul implanturile de san nu presupun spitalizarea pacientului.

Efecte adverse

Iata care sunt efectele adverse intalnite:

– Mamelonul se poate inflama, dar sa si creasca sau sa scada sensibilitatea;

– Pot aparea echimozele sau tumefierea, care va persista chiar si cateva saptamani.

Complicatii

In cazuri extrem de rare, pot aparea:
– Cicatricile;
– Deplasarea implantului;
– Implantul deplasat catre mijlocul toracelui, care creeaza impresia existentei unui singur san;
– Ruptura sau dezumflarea implantelor;
– Aparitia hematoamelor sau a colectiilor fluide din jurul implanturilor;
– infectiile.

Recuperare

Se pot monta tuburi speciale de drenaj sau se pot efectua pansamente sterile. Se efectueaza suturi ce se indeparteaza in circa doua saptamani. Pacienta poate reveni la activitatile de zi cu zi la cateva zile dupa ce a avut loc interventia chirurgicala…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news