Ridicarea sânilor cu ajutorul mastopexiei

Share

Ridicarea sânilor (mastopexie) reprezinta o problema pentru cele mai multe dintre femei si sunt rezultatul pierderii in greutate, al sarcinii, alaptatului la san ori a simplei treceri a anilor.

mastopexia

Procedura de ridicare a sânilor

Interventia chirurgicala cel mai des intalnita si care asigura ridicarea sanilor este mastopexia, ce consta in indepartarea tegumentului in exces si a unei cantitati importante de tesut mamar, dupa care se repozitioneaza mamelonul in pozitia mai inalta.

Aceasta interventie chirurgicala presupune efectuarea unor incizii in zona mamelonului, dupa care acestea se muta mai sus pe peretele toracic. In general, implanturile sanilor sunt necesare pentru marirea formei sanului si nu necesita internarea pacientei, dar, in anumite circumstante, acest lucru se poate intampla.

Durata interventiei: intre doua si patru ore.

Anestezia: este locala cu sedare, ori anestezia generala.

Efecte adverse intalnite: vanatai temporare, tumefierea, disconfortul, senzatia de amorteala sau uscaciunea tegumentelor. De obicei, inciziile sunt rosii si se pot observa pana la un an, dar in anumite cazuri pot persista si mai mult timp.

Complicatii: sunt foarte rar intalnite. Isi pot face aparitia sangerarea, infectiile sau cicatrizarile. In unele cazuri, exista incizii care au o forma neregulata, iar in aceste situatii sunt necesare procedurile suplimentare ori o reevaluare a cicatricilor. Poate exista o mica diferenta intre cei doi sani, iar specialistul trebuie sa efectueze o procedura in plus pentru ca sanii sa fie repozitionati. Cele mai rare complicatii sunt pierderea mamelonului sau a sensibilitatii sanului…

Recuperare: cea mai importanta este limitarea activitatii. In circa trei saptamani, toate suturile urmeaza sa fie indepartate. Recuperarea se considera a fi completa in circa patru, pana la sase saptamani, dupa ce a avut loc interventia. Cu trecerea timpului, forma si marimea sanilor se imbunatatesc constant.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news