Home FRUMUSETEIngrijirea tenului Totul despre fondul de ten

Totul despre fondul de ten

autor Elena Yvette
1k views 4 minute timp de citit

Tenul are nevoie de protecţie, iar fondul de ten este o veritabilă ”haină” pentru el. Afla totul despre fondul de ten.

Totul despre fondul de ten

Fondul de ten este cel dintâi pas pentru a crea un machiaj fără cusur, este primul dintre farduri. Ca să știi totul despre fondul de ten, începe prin a afla că face minuni: ascunde imperfecţiunile, reduce luciul tenului, camuflează petele, dă prospeţime pielii și maschează liniile fine, dar și ridurile incipiente. Ca să-si îndeplinească toate aceste funcţii, el are nevoie de un ten perfect pregătit pentru a-l primi și găzdui.

Ce trebuie să știi despre fondul de ten?

Se spune despre fondul de ten că este precum a doua piele. Textura fină face să se aseze perfect pe ten, acoperind ca un văl de mătase imperfecţiunile și fiind aproape invizibil dacă nu este aplicat într-un strat foarte gros. Ca să se întâmple asta, tenul trebuie, la rândul lui, să fie pregătit, respectiv degrevat de celulele moarte printr-o exfoliere delicată și bine hidratat cât să capete netezimea.

  • Dacă pielea este foarte uscată, imediat ce vei aplica fondul de ten, ea il va absorbi. Nu vrei să se întâmple asta, nu-i asa? În primul rând, nu există mulţi nutrienţi folositori pielii în compoziţia lui, iar culoarea va păli rapid. De aceea, e bine ca mai întâi să aplici o cremă hidratantă și să astepţi câteva minute ca tenul să se ospăteze ea.

Cum alegi cel mai deştept fond de ten?

Există un fond de ten ideal pentru fiecare. Dar cum faci să-l nimeresti tocmai pe el? Există câteva criterii de care trebuie să ţii cont când îți achiziționezi fondul de ten, dar și unele trucuri de aplicare care vor aduce chipului tău confort si armonie.

  • Alege fondul de ten care să ţi se potrivească: lichid sau spumă dacă ai tenul uscat sau normal, cremă dacă ai tenul gras sau sub formă de stick atunci când ai multe imperfecţiuni de ascuns. Dacă ai tenul gras, folosește un fond de ten fluid cu textură matifiantă, peste care să aplici un strat fin de pudră!
  • Culoarea este foarte importantă. În primul rând, trebuie să alegi corect registrul: galben sau roz, în funcţie de culoarea naturală a tenului. Apoi, nuanţa să fie cât mai apropiată de cea naturală, cu cel mult un ton mai deschisă sau mai închisă; altfel, se va vedea diferenţa chiar unde nu te astepţi — la tâmple, în zona urechii, a ochilor sau a gâtului.
  • Ai nevoie de o acoperire mare? Testează pe dosul încheieturii, acolo unde venele sunt vizibile. Dacă acoperă albăstreala venelor, înseamnă că ascunde foarte bine orice imperfecţiune a tenului.
  • Când alegi culoarea, aplică fondul de ten pe linia maxilarului, lasă-l câteva minute să se acomodeze, apoi uită-te în lumină naturală, ca să vezi cum se asază pe ten.
  • Aplică fondul de ten pe toată faţa, dar și pe urechi, pleoape și buze — pentru aceste zone, folosește o pensulă sau un bureţel care să nu încarce pielea delicată.
  • Dacă ai de ascuns pete întunecate sau coșuri, aplică mai întâi un fard corector pe zonele respective, iar după cinci minute, întinde fondul de ten numai prin mișcări de tapotare în zonele respective.
  • Pentru machiajul de seară, este indicat ca peste fondul de ten să aplici o pudră strălucitoare, mai ales dacă vrei să ascunzi imperfecţiunile și în nici un caz sa nu aplici un strat gros de fond de ten.
  • Factorul de protecţie solară rămâne o necesitate pentru ten indiferent de anotimp. Alege produsele care să conţină si acest tip de protecţie, pentru că razele ultraviolete pricinuiesc daune tenului — ele nu ţin cont de anotimp sau de cât de înnorat e cerul.

Despre fondul de ten anti-îmbătrânire

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, avem nevoie de un fond de ten cu o acoperire mai mare, care să ascundă petele și cearcănele și să reducă liniie fine.

  • E de preferat să alegi un fond cu textură lichidă cu acoperire medie spre mare, hidratant și cu vitamine sau ingrediente anti-îmbătrânire. Achiziţionează un fond de ten dotat cu pompiţă, astfel încât să folosești cantitatea de care tenul are nevoie!

Ustensile necesare

Pentru o aplicare corectă, e nevoie de bureţei sau pensule speciale, iar pentru a elimina surplusul, de un serveţel fin de hârtie cu care să tamponezi faţa…

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies