HomeFRUMUSETEMachiaj 2 produse esențiale pentru îngrijirea corectă a tenului

2 produse esențiale pentru îngrijirea corectă a tenului

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 984 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/10/2-produse-esențiale-pentru-îngrijirea-corectă-a-tenului.jpg

Poate că pielea ta nu mai este la fel de uniformă ca acum câţiva ani, iar petele pe care le credeai mici accidente de vară sau urme izolate de la coşuri îţi par din ce în ce mai accentuate în ultima vreme. Secretul e să foloseşti cosmeticele potrivite. În acest articol, îți recomandăm două produse esențiale pentru îngrijirea corectă a tenului.

Un ten pe care și-au făcut apariția petele pigmentare îşi pierde din strălucire şi luminozitate. Pare îmbătrânit, fără ca asta să aibă
neapărat legătură cu vârsta. Stresul, expunerea prelungită şi fără protecție la razele soarelui, dar şi anumite modificări hormonale din organism, afecțiuni mai grave ale pielii (ca rozaceea) pot duce la apariția unor pete maronii sau roşii. La fel de neplăcute estetic, uneori traumatizante şi dureroase, sunt semnele lăsate de acnee. Tenul îşi pierde relieful uniform, rămân mult timp pete închise la culoare şi, cu toate că pielea se regenerează o dată la 28 de zile, pare că nu se va curăța niciodată. De aceea, este recomandat să posezi minimum două produse esențiale pentru îngrijirea corectă a tenului.

ÎNGRIJIREA TENULUI

Pentru a ajuta pielea să se regenereze şi să-şi recapete aspectul neted, ai nevoie de produse de îngrijire care să conțină agenți exfolianți (de regulă, funcția asta e îndeplinită de diverşi acizi extraşi din fructe), ingrediente antiinflamatoare şi antiseptice (de exemplu, extractul de arbore de ceai, eucalipt sau mentă), dar și antioxidanți (vitaminele E, C, A). Dacă rutina zilnică nu e suficientă, cere sfatul unui dermatolog, care să te ajute să identifici exact cauzele acestui dezechilibru. Iar pentru îngrijirea de zi cu zi, alege produse dermatocosmetice specifice problemelor tenului tău. În plus, foloseşte un fond de ten corector, cu putere mare de acoperire, care să țină sub control şi excesul de sebum dacă ai tenul mixt sau gras.

FEMEI CA TINE


Ne-am întrebat dacă, într-adevăr, o îngrijire adecvată estompează problemele tenului. De aceea, am stat de vorbă cu două tinere şi le-am propus să încerce două produse esențiale pentru îngrijirea corectă a tenului, din noua gamă de la Vichy. Ele vor testa timp de o lună tratamentul corector Idealia Pro, care luptă împotriva petelor, și fondul de ten Dermablend, machiaj corector cu putere mare de acoperire…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed