Home Machiaj 50+ Idei de Machiaj 2022: tendinte si modele de machiaj pentru 2022

50+ Idei de Machiaj 2022: tendinte si modele de machiaj pentru 2022

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 5k views 12 minute timp de citit
Machiaj 2022

Machiaj 2022 tendințe, machiaj pentru subtonul cald, machiaj pentru subtonul rece, machiaj pentru subtonul neutru. Reguli de bază pentru machiaj 2022, aplicarea machiajului.

Machiaj 2022 pentru ocazii, machiajul ochilor, machiajul tenului, machiajul buzelor, ce machiaj se poartă în 2022.

Tendințele pentru machiaj 2022 se vor menține pe o linie clasică, îmbogățită cu elemente noi, astfel încât rezultatul final să fie adecvat, corect și echilibrat.

De remarcat este faptul că în 2022 dispar exagerările în materie de volum și se merge pe o tehnică minimalistă, dar de efect.

Machiajul anului 2022 se va remarca prin acuratețe, eleganță și calitate. Un machiaj perfect este acela în care trăsăturile esențiale sunt evidențiate, iar defectele sunt estompate subtil. De asemenea, o calitate absolută pentru machiaj 2022 este accentuarea anumitor zone și definirea lor, mai ales dacă acestea nu sunt sculptate în mod natural.

Fie că te machiezi zilnic acasă sau preferi să mergi la salon, mereu trebuie să fii la curent cu noile tendințe în materie de machiaj. Pentru a găsi toate informațiile ce te interesează într-un singur loc, ți-am pregătit acest articol în care îți vom prezenta tendințele de machiaj pentru 2022.

machiaj satene

Când vorbim de machiaj 2022, automat ne gândim la toată fața și nu doar la machiajul ochilor, așa cum fac cele mai multe persoane.

Machiajul presupune atât pregătirea feței, primer-ul, fondul de ten, contouring-ul, blush-ul, sprâncenele, ochii dar și buzele.

Îngrijirea feței este extrem de importantă și de aceea ar trebui să îi acordăm mereu o maximă importanță. Niciodată nu trebuie să uităm de demachiere și nici de aplicarea cremelor hidratante sau matifiante, în concordanță cu tipul tenului nostru.

După ce am curățat fața și am hidratat-o, pentru ca machiajul să se așeze cât mai bine, ar trebui să aplicăm un primer.

machiaj pentru brunete

Deoarece există mai multe tipuri de primere, ar trebui să îl alegem pe cel potrivit tenului nostru.

Dacă ai porii extrem de dilatați, indicat ar fi să optezi pentru un primer cât mai siliconat. Acesta are rolul de a astupa porii și de a netezi perfect fața și este perfect pentru machiaj 2022.

Dacă fața ta este extrem lipsită de imperfecțiuni și îți dorești doar o netezire și o aderență cât mai bună a fondului de ten, indicat ar fi să optezi pentru un primer cât mai light, pentru a nu-ți îngreuna fața.

Tendințele în machiaj pentru anul 2022 presupun și alegerea corectă a nuanței fondului de ten, dar și a texturii acestuia.

machiaj natural profesional

Nu alege niciodată nuanța fondului de ten după ochi, ci aplic-o întotdeauna pe gât, cât mai aproape de maxilar. Doar așa poți vedea diferența dintre nuanța fondului de ten și nuanța naturală a tenului tău.

Nu uita că fondul de ten se alege în funcție de tipul de ten, inclusiv pentru machiaj 2022. Dacă ai tenul gras, nu opta niciodată pentru un fond de ten hidratant, iar dacă ai tenul extrem de uscat, uită definitiv de fondurile de ten cu efect mat.

Cu ce aplicăm fondul de ten?

Pentru un efect cât mai natural, cel mai bine ar fi să aplici fondul de ten cu ajutorul unui Beauty Blender. Acesta ajută la o aplicare extrem de ușoară și precisă a oricărui tip de fond de ten, de aceea ar trebui să îl folosești pentru machiaj 2022.

Beauty-Blender

Dacă îți dorești ca fondul de ten să aibă o acoperire cât mai mare, pentru machiaj 2022 alege pentru aplicare o pensulă specială pentru fondul de ten.

Ce presupune conturarea corectă a feței?

conturarea-corecta-a-fetei

Pentru a contura corect fața pentru un machiaj 2022 perfect, avem nevoie de următoarele produse: blush, iluminator și contouring.

Nu ar trebui să încurcăm bronzer-ul cu contouring-ul!

Contouring-ul va avea mereu o tentă de gri, o tentă rece, iar bronzer-ul va fi mereu în culori calde.

Alegerea corectă a rujului de buze

Nici rujul de buze nu se aplică la voia întâmplării, ci trebuie întotdeauna să ținem cont de unele criterii, inclusiv pentru machiaj 2022.

Alegerea rujului în funcție de culoarea tenului

machiaj satena cu par ondulat

Subtonul rece

În această categorie intră persoanele cu pielea extrem de deschisă sau extrem de închisă. Dacă ai pielea rozalie, roșiatică sau cu tente de bleu înseamnă că te regăsești în acest subton. Poți să îți mai dai seama de acest lucru și în urma bronzării. Dacă te bronzezi greu sau te arzi extrem de ușor la soare, înseamnă că ai un subton rece al pielii. În acest caz, ți se potrivesc cel mai bine nuanțele reci, cum ar fi; roz, mov, violet, prună, cărămiziu, roșu foarte închis, valabil și pentru machiaj 2022.

Subtonul cald

Persoanele cu pielea cu tente galbene, aurii intră în această categorie.

Cele mai potrivite culori de rujuri pentru acest subton al pielii sunt: roz somon, bej, maro, roșu. Acestea sunt indicate și pentru machiaj 2022.

Subton neutru

Cest subton se încadrează între cel rece și cel cald, iar femeile ce au un astfel de ten pot purta absolut orice culoare de ruj, ceea ce este în continuare valabil și pentru machiaj 2022.

Cel mai ușor, subtonul poate fi aflat observând culoarea venelor de la încheietura mâinii. Dacă acestea au o culoare albăstruie, subtonul tău este unul rece. Dacă venele au o culoare ce bate spre verde, subtonul tău este unul cald. Dacă îți este greu să îți dai seama de acest lucru, este posibil ca subtonul tău să fie unul neutru.

Îți mai poți da seama de acest lucru și prin testarea bijuteriilor. Dacă ți se potrivesc cele din aur, ai subton cald, dacă îți stă mai bine cu cele din argint, subtonul este rece. Dacă ți se potrivește aurul, argintul, dar și bronzul, cu siguranță ai un subton neutru.

Mai mult decât atât, dacă ai buzele subțiri, cel mai indicat ar fi să optezi pentru rujurile în culori cât mai deschise, iar dacă ai buzele groase poți să porți absolut orice, lucru valabil și pentru machiaj 2022.

machiaj blonde

Machiajul ochilor

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului și, de cele mai multe ori, atunci când vedem pe cineva, ochii sunt cei ce ies în evidență prima oară.

De aceea, ar trebui să avem mare grijă la modul în care ne alegem machiajul, lucru care se aplică și pentru machiaj 2022.

Tendințele de machiaj din 2022 spun că trebuie să avem mare grijă, în primul rând, la ceea ce aplicăm pe linia apei. Dacă ai ochii extrem de mari, cel mai indicat ar fi să folosești creionul negru, iar dacă ai ochii mici, nu poți să te lipsești de creionul alb sau nude.

Niciodată să nu uiți să aplici un fard deschis la culoare în colțul intern al ochiului. Astfel, privirea ta va fi mult mai luminoasă. Poți aplica un fard deschis la culoare sau chiar un iluminator. Trebuie să ții cont de aceste sfaturi și pentru tipurile de machiaj 2022.

machiaj cu roz

Nu uita niciodată de rimel. Tendințele de machiaj ale anului 2022 spun că rimelul e cel mai important atunci când vine vorba de conturarea ochilor.

În anul 2022, cele mai în tendință culori de farduri vor fi din nou cele pământii și cele cu tente de portocaliu. Acestea pot fi folosite atât pentru un machiaj 2022 de seară, cât și pentru unul simplu, de zi.

Tendințele anului 2022 în materie de machiaj

Machiajul anului 2022 se va construi în completarea înfățișării naturale, fără a influența formele și volumele chipului. De asemenea, se păstrează un echilibru absolut între luminozitate și umbre, între texturi cremoase și prăfoase, dar și între nuanțele calde și cele reci. Machiajul perfect pentru 2022 trebuie să se afle la granița dintre toate acestea, astfel încât să pună în valoare fizionomia și nu să o schimbe radical.

machiaj simplu elegant 2022

Machiajul ochilor – în ceea ce privește machiajul ochilor, în 2022 make-up artiștii vor fi foarte consecvenți și vor păstra acuratețea umbrelor de pe pleoapa mobilă, dar și simetria cromatică de pe pleoapa de jos. Chiar dacă încă este în trend discrepanța de culoare dintre o pleoapă și cealaltă, în 2022 tendințele se vor îndrepta spre simetrie cromatică, cel puțin în zona ochilor.

Produsele folosite pentru machiajul ochilor trebuie să fie prăfoase și cremoase deopotrivă, astfel încât nuanțele folosite să își dezvăluie intensitatea maximă. Din punct de vedere cromatic, în 2022 se vor purta foarte mult nuanțele pământii, cele primăvăratice, dar și glitter-ul în nuanțe metalice. Pentru linia de tuș, pentru machiaj 2022 se va miza pe clasicul negru, perfect opac și foarte rezistent, iar genele și sprâncenele trebuie să aibă un aspect cât mai natural. Dacă folosiți gene false pentru machiaj 2022, încercați să alegeți unele din păr natural, de dimensiuni compatibile cu ochii voștri și cu simetria machiajului.

makeup elegant 2022

Machiajul tenului – în 2022, machiajul tenului trebuie să fie caracterizat de luminozitate și prospețime. Se pare că pentru machiaj 2022 produsele cu finish mat nu se vor mai folosi atât de mult, în favoarea celor cu tentă sidefată, care dau un rezultat glowy. Când vine vorba de produse pentru machiajul tenului, make-up artiștii recomandă pentru 2022 fondurile de ten cremoase și lichide, pe bază de apă, pudrele prăfoase, cu particule iluminatoare și blush-uri în nuanțe piersicii, foarte apropiate de nuanța naturală a pielii.

Machiajul tenului trebuie să fie cât mai natural, astfel că nu exagerați cu conturarea pomeților sau a frunții, ci doar scoateți în evidență trăsăturile native ale feței. Pentru a marca cele mai înalte puncte ale feței – pomeții, vârful nasului, arcul lui Cupidon, arcada –  folosiți un iluminator subtil, în nuanțe clade.

machiaj roscate

Machiajul buzelor – machiajul anului 2022 aduce în prim-plan rujurile lichide mate care au început să fie din ce în ce mai populare în ultimii ani. Acestea au o textură foarte cremoasă în momentul aplicării, fapt care le face extrem de maleabile pe buze, iar în momentul uscării devin mate și foarte rezistente. Rujurile tip baton vor fi și ele un element important în machiaj 2022, mai ales atunci când vine vorba de nuanțe neutre, de nude sau roz pal.

Din punct de vedere cromatic, machiajul buzelor va urma aceeași direcție clasică, cele mai purtate nuanțe fiind cele naturale, de la nude-maroniu, până la burgund, vișiniu. Nuanțele de roșu foarte intens, roz puternic sau nuanțele reci (albastru, negru) nu se vor purta în mod constant în 2022, ci doar ocazional. La mare căutare în materie de machiaj al buzelor, în 2022, va fi tehnica ombre folosită pe buze. Această tehnică se obține prin aplicarea unui contur de buze foarte închis, a unei baze de tranziție și a unui ruj deschis în centrul buzelor. Prin tehnica ombre, buzele capătă un volum deosebit și un aspect foarte elegant.

machiaj ochi verzi 2022

Reguli de bază pentru un machiaj 2022

În anul 2022, machiajul va rămâne în sfera sa de confort, astfel că nu se vor purta machiaje excentrice, foarte puternice, complexe. În anul ce vine machiajul este caracterizat de simplitate și acuratețe, iar pentru a obține un astfel de look, trebuie să țineți cont de câteva reguli esențiale:

  • Aplicarea machiajului – în ceea ce privește aplicarea machiajului, anul 2022 scoate în evidență două aspecte fundamentale: tehnica de aplicare și ustensilele folosite. Tehnicile, în general, variază de la un make-up artist la altul, dar dacă vă machiați acasă este important să țineți cont de îndemânarea și obiceiurile proprii. Pentru a obține un machiaj foarte curat, este indicat să începeți cu machiajul ochilor și să încheiați cu cel al feței. Ustensilele folosite în materie de machiaj 2022 vor fi, în linii generale, aceleași ca și în 2022, doar că vor apărea schimbări de formă și textură. Se vor folosi în continuare pensulele, atât din păr natural, cât și cele sintetice, dar și burețeii de machiaj, căpătând o popularitate extraordinară cei din silicon.
  • Cantitățile – machiaj 2022 se realizează cu ajutorul unui minimum de produse, mai ales că au apus vremurile în care se obișnuia să se revină cu un strat de ruj pentru rezistență sau cu un strat de pudră pe nas pentru a preveni aspectul lucios. Un machiaj curat trebuie realizat cu cantitățile necesare, evitând astfel excesul și risipa de produs. Acest lucru este valabil mai ales pentru gene, unde se aplică un singur strat de mascara, nu mai multe. Dacă simțiți nevoia unui plus de volum, puteți arcui genele cu ajutorul unui clește. De asemenea, aveți grijă la cantitățile de machiaj aplicate pe ten, căci, de cele mai multe ori, excesul poate provoca diverse afecțiuni ale pielii. Același lucru este valabil și pentru zona de sub ochi, care este foarte sensibilă.
  • Dimensiuni și forme – în 2022 se vor purta din ce în ce mai mult machiajele cu forme naturale, în detrimentul celor grafice. Evitați formele foarte bine definite și exagerat de simetrice, astfel încât machiajul să preia forma naturală și nu una sculptată. În ceea ce privește dimensiunile machiajului, în 2022 dispare tendința de maximizare, păstrându-se dimensiunile naturale. Acest lucru este foarte vizibil în zona buzelor unde este obligatoriu să se respecte conturul natural, fără a da un volum suplimentar…

machiaj natural de zimachiaj de seara

machiaj club 2022 modele de machiaj 2022 idei de makeup 2022 machiaj ochi 2022 cu sclipici machiaj arabesc 2022 machiaj elegant 2022 machiaj cu auriu 2022 tendinte machiaj 2022 machiaj pentru 2022 machiaj vedete 2022 idei machiaj 2022 makeup 2022 machiaj excentric 2022 machiaj cu galben 2022 machiaj primavara 2022 machiaj vara 2022 machiaj emo 2022 machiaj primavara vara 2022 machiaj scoala 2022 modele makeup 2022 machiaj Bella Hadid 2022 machiaj Gigi Hadid 2022 machiaj Selena Gomez 2022 machiaj Rihanna 2022 machiaj cu verde 2022 machiaj Taylor Swift 2022 machiaj kim kardashian 2022 machiaj kendall jenner 2022 machiaj kylie jenner 2022 machiaj jennifer lawrence 2022 machiaj Jennifer Lopez 2022 machiaj Meghan Markle 2022 machiaj ochi seara 2022 machiaj seara 2022 machiaj de seara 2022 machiaj facultate 2022 machiaj de zi 2022 makeup de seara 2022

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies