HomeFRUMUSETEMachiaj Botoxul te lasă fără riduri

Botoxul te lasă fără riduri

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 987 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Botoxul-te-lasă-fără-riduri.jpeg

Sportul si dieta echilibrata ajuta la pastrarea conditiei fizice si a sanatatii insa varsta nu iarta pe nimeni si poate lasa urme asupra frumusetii si sanatatii. Din fericire, exista mai multe modalitati prin care frumusetea poate fi pastrata.

Botoxul te lasă fără riduri

Cum functioneaza?

Botoxul este o proteina produsa de bacteria Clostridium botulinum, care actioneaza incetinind transmiterea impulsului nervos asupra musculaturii din regiunea unde are loc interventia. Cu alte cuvinte, mai multe grupuri musculare principale isi pierd capacitatea de contractie, fapt care determina relaxarea completa a grupului muscular afectat; pe de alta parte, produce intinderea tegumentului care acopera grupa musculara respectiva, care va deveni fara riduri sau cutari. Oxigenarea boagata a tegumentului va conferi o culoare mai intensa a pielii.

Tratamentul este simplu, nechirurgical si estompeaza si elimina ridurile de pe gat, frunte sau cele de la coltul ochiului. Tratamentul de zece minute cu un ac subtire va face vizibile rezultatele in cateva zile, iar efectul botox-ului va aparea intre două si 14 zile si va dura intre trei si patru luni. Bineinteles ca aceasta schimbare difera de la o situatie la alta, fiind importante si varsta sau sexul persoanei tratate, iar o data la patru sau șase luni este necesara o reinjectare. In cazuri foarte rare, este posibil ca tratamentul sa nu aiba niciun efect.

Toxina botulinica nu este indicata persoanelor care sunt alergile la unul dintre ingredientele produsului si, uneori (in cazuri exceptionale), pot aparea reactii adverse, temporare, precum dureri de cap, greata sau durerea si inrosirea zonei iritate.

Scurta istorie a botox-ului
–    a fost identificat pentru prima data intre secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, ca un agent ce cauza botulismul;
–    in anii ’40 a fost purificata toxina botulinica de tip A;
–    in anii ’60 a fost testat la maimute, ca un posibil tratament pentru strabism;
–    zece ani mai tarziu au inceput testarile pe voluntari;
–    in 2002 s-a aprobat utilizarea injectiilor cu botox pentru tratarea ridurile faciale…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed