Home Cum să ne hidratăm tenul toamna

Cum să ne hidratăm tenul toamna

autor Sidorov Olga
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/10/Cum-să-ne-hidratăm-tenul-toamna-e1443219964322.jpg

Cum să ne hidratăm tenul toamna? Iată o întrebare la care multe femei caută răspuns. Pentru a beneficia de cea mai bună hidratare pe timpul sezonului răcoros, vă prezentăm următoarele informații și recomandări care vor fi de mare ajutor.

3

Cum să ne hidratăm tenul toamna, într-un mod corect? Există mai multe variante care ne sunt la îndemână, însă de multe ori trec neobservate. Iată cele mai simple și eficiente metode prin care puteți obține hidratarea corespunzătoare, ce aduce numeroase beneficii tenului și organismului în general:

Consumul apei

Cum să ne hidratăm tenul toamna, consumând apă: Tenul femeilor seamănă cu o floare. Dacă o lalea stă într-o vază fără apă, se ofileşte. Cu pielea se întâmplă la fel. Dacă are umiditatea necesară, este sănătoasă şi proaspătă. Dacă este prea uscată, pare îmbătrânită şi ofilită. De aceea, ea încearcă cu mijloace diferite să obțină şi să păstreze umiditatea necesară. Apa este pompată din adâncuri către suprafaţă. Ca să nu se evapore, stratul de piele este acoperit cu o suprafaţă cornoasă foarte subțire. Cu înaintarea in vârstă sau prin îngrijirea incorectă, acel strat protector devine din ce în ce mai poros, apar crăpături şi găurele mici. Urmarea: pielea se usucă şi începe să se cojească treptat. Devine cu timpul aspră, se formează mici riduri, coşurile şi eczemele au „teren” favorabil. Dar nu trebuie să ajungeţi în această situaţie!

Dacă în vaza lalelei vom turna apă, floarea o va absorbi cu lăcomie şi va reveni la viaţă. Cu pielea este la fel. Atunci, veţi spune, ar trebui ca duşul de dimineaţă să  fie suficient pentru păstrarea umidităţii. Din păcate, după numai o jumătate de oră, pielea este chiar mai uscată decât înainte. Pentru ca pielea să-şi păstreze acea umiditate (şi astfel şi aspectul sănătos) stratul cornos trebuie întărit. Acest lucru se face cel mai bine cu grăsime, care acoperă şi astupă micile crăpături. Vă trebuie o cremă, dar o cremă care să aibă consistența necesară pielii dvs.

Citește și: Cum sa aplici machiajul de mireasa

Deshidratare prin îngrijire incorectă!

Cercetările au dovedit: majoritatea femeilor valorifică o cremă pentru că este frumos mirositoare şi mai ales dacă intră repede în piele. Acest lucru se întâmplă dacă produsul conţine multă apă. Spre deosebire de cremele hidratante, o cremă grasă (sau chiar un produs uleios) trebuie masată mai multă vreme pentru a intra în piele. Dar majoritatea femeilor nu dispun (mai ales dimineaţa, când fiecare minut este important) de timpul necesar. De aceea, ele caută produsele „uşoare” sau „super uşoare” şi în niciun caz „grase”. Pentru o piele tânără, intactă, aceste produse sunt suficiente. Dar o piele mai pretențioasă sau mai uscată de la natură nu se satură cu astfel de creme.

Ce fel de cremă să folosim?

Cum să ne hidratăm tenul toamna cu ajutorul unei creme: Dacă consistenţa grăsimii corespunde cu pretenţiile tenului, nu observaţi imediat după aplicarea cremei, ci după câteva ore. Dacă pielea rămâne aspră şi uscată, trebuie să folosiţi o cremă cu un procentaj mărit de grăsime.

Cum găsiţi crema potrivită? Cel mai indicat este să primiţi un sfat de la un specialist. Dacă nu se poate, aveţi totuşi posibilitatea să găsiţi produsul potrivit: cremele ce conţin mai multă grăsime sunt denumite „nutritive”, „pentru ten uscat”. Ele nu intră atât de repede în piele ca produsele „uşoare”, dar sunt mult mai eficiente. Dar trebuie folosite cu moderație. Faţa nu trebuie să strălucească.. după cum afirmă sursa whowhatwear.com.

Important: consumarea lichidelor şi mişcarea

Cum să ne hidratăm tenul toamna, prin activități fizice: Dacă beţi prea puţine lichide, vă puteţi deshidrata, mai ales când faceți mișcare, de aceea sunt indicaţi doi litri de lichide pe zi. Sportul este un duşman al deshidratării. În schimb, fumatul are ca urmare micşorarea vascularizării, iar astfel este împiedicat transportul de apă, așadar este de preferat să reduceți sau să eliminați acest viciu.

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate